Welcome to osx86.net

If you need help with your Hackintosh we have all the drivers, kexts and bootloaders and other stuff that you hadn't figured out you needed yet. Register now to get access to all of the files and forums.


Search the Community: Showing results for tags 'installation'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • OSx86.net
    • Forum Rules
    • News and Announcements
    • Feedback
  • Community Showcase
    • Contest
    • Dream Machine Project
    • Show your Hackintosh
  • Support Forums
    • General Discussion
    • Guides & Tutorials
    • Bootloaders
    • OSx86.net Installation
    • OSx86.net Post Installation
    • Laptops / Notebooks
    • DSDT
    • Hardware questions
    • Frequently Asked Questions
    • International
    • Macintosh Support Forums
    • Virtual Appliance (VMware / Parallels)
    • Hackintosh Premium Support
  • Playground
    • Hobby Corner
    • Attic
    • Garage
    • Cellar
  • Archive
    • General Troubleshooting
    • Hardware and Drivers (Kexts)
    • Software (Windows)
    • Warn the World Campaign
    • EFi-X™ Users Anonymous

Categories

  • Hackintosh Guides
  • Reviews
  • News

Categories

  • Hackintosh Tools
  • Bootloaders
    • Chameleon
    • Clover
    • Ozmosis
  • Miscellaneous
  • Videocards
    • NVidia
    • ATI
    • Intel
  • Audio
  • Network
  • Chipset
  • USB Images / Packages
  • Kernels
  • ISO
  • DSDT
  • iOS Hack
  • BIOS

Found 28 results

  1. Hi I need help installing Mac OS Sierra on my laptop (Samsung NP550P5C-S05IN). I have experience installing OS X - Mavericks & Yosemite previously on this laptop and now want to install Sierra. I have followed many guides available on the web for the installation and I have created a USB using "clover" and "createinstallmedia" command and is able to boot up to the installation window and proceed with the installation. The only problem I am facing is to after the first reboot, when I boot into 'Install Mac OS' the installation displays: Mac OS can't be installed on this computer. Unable to un-mount the volume for repair. I already tried changing various clover settings and also tried various SMBIOS but to no help. Thanks!!
  2. I'm not sure if this is the right place to post this, but I've been trying to install Snow Leopard on my AMD based PC in a VM using Hazard's modified OSX installation ISO. The installation runs smoothly to around 3/4 completed, when I get an error stating that: "The Installer could not validate the contents of the 'OxFordDictionaries' package. Contact the software manufacturer for assistance.". I checked the customization options to make sure the package wasn't included with anything I selected and it was not listed there. It seems to be a core package but I'm unsure to what the problem is, is it corrupted? Should I re-download the ISO? I'm unsure as to what to do so please reply it will help alot! Since it is a VM i couldn't copy and paste a log from the installation but the lines towards the bottom of the errors log say: Dyld error message: unknown required load command 0x80000022 and, TheOxfordDictionaries package failed to validate. I'm unsure the Dyld error one has anything to do with it though because there are a few of them in the logs and the installation seems to continue fine. Please reply I know there is someone that can help, and sorry if this is a noob-ish question xD.
  3. Hey, i got a Toshiba Satellite L750-1RV Laptop and want to ask if it´s possible to run Mac OS X on this Laptop. Specs: http://www.toshiba.de/discontinued-products/satellite-l750-1rv/ Thanks
  4. Version 1.1.0

    637 downloads

  5. Hey guys, My PS/2 mouse is not working. Here's what I did: • Downloaded the N{censored}12945 Mountain Lion 10.8 iso • Burnt it to a DVD • Booted it. Successfully. • But after the Apple logo, the pointer appears but my mouse doesn't work. The pointer doesn't move. I'm stuck. Can't proceed. What do I do?
  6. Requirements and Support List: Intel Core2Duo and newer 64bit CPU, minimum 1GB RAM, minimum 15GB free space on target partition, compatible VGA card. Bootable USB with iAtkos ML2 installation http://www.iatkos.me/forum/viewtopic.php?f=77&t=23105 Before installation go to bios and reset your settings by default - BIOS settings: - Set your BIOS to its default settings. - Execute Disable bit: Enabled - XD (if exists): Enabled - Limit CPUID Max: Disabled - Set all cores of the CPU active/enabled. - Virtualization (if exists): Enabled or Disabled, try it. - Hyper-threading: Enabled or Disabled, try it. - HPET (High Precision Event Timer/PCH): Enabled - SATA Mode: AHCI - Set all the Overclock/Performance/Turbo etc. values to Auto. - Set the UEFI mode settings (if exists) to compatible mode Change only the settings you have. Boot your mountain lion installation with these boot flags -v PciRoot=0 USBBusFix=Yes White, black or blue screen freezes mostly mean that your graphics card(s) isn't functioning correctly at that time. - You can also try these commands (without quotes) for freezes: You can try combinations by adding a space between them, i.e. "-x -v cpus=1". "-f" "cpus=1" "npci=0x3000" Also there might be some commands that you need to enter just because of your faulty bootloader options selections. "UseKernelCache=No" "GraphicsEnabler=No" When you're successfully boot installation go to disk utilities and partition your hard drive Select your hard drive after you are done with partition and click install Is first installation failed you need to reinstall again ,second installation will be successful Download this zip file Extra.zip Copy DSDT,SSDT and Smbios in Extra folder install voodooHDA with kext wizard install lan RTL 8103LE Run kext utility and wait for it to finish edit org.chameleon.boot.plist in your extra folder and it should be looking like this ? Sound Enabler? http://www.hackintoshosx.com/file/3907-/ Thats it ,you only need to enable your graphics card ?
  7. Keyboard and mouse don’t work during Mountain Lion installation. Need your knowledge Hello guys, Sorry for my bad English. I need your help to solve this problem: I can’t move my mouse and my keyboard don’t work on installation screen of Mountain Lion 10.8.2 This is my config : • Gigabyte P55-UD3L (AHCI and HPET64bits configured bios) • CPU I5-760 • ATI4830 or NVIDIA GTX450 (I can swich) • USB mouse • I have a USB keyboard and a PS2 keyboard (I can swich too)i I have a fully working (sound, Ethernet, video, keyboard and mouse) snow leopard OS on my 500GB western digital hard drive. I tried to install mountain Lion with U{censored}, with legacy USB option, but I’ve got the grey screen freezed. With –v I cannot see the last line before the Pc (hackintosh) reboot… So I tried with MyHack. And it worked with ATI4830 without any boot command I can go until this screen http://www.cachem.fr/wp-content/uploads/2012/08/installation-mountain-lion-os-x-10.8-pc.jpg I cannot move my Mouse and keyboard Before asking for your help I tried by myself to do this : • Putting the GTX450 but I have the Grey Freezed screen and as far i can the installation screen with the ATI card I think its not a PCI card problem. The GTX450 is brand new and fully working on windows8. • I tried with the PS2 keyboard-> nothing changes • I tried –x -> nothing changes • PCIRootUID=1 -> nothing changes • GraphicsEnabler=No -> nothing changes • Cpus=1 -> nothing changes • USBBusFIX -> I can’t move my keyboard or mouse • Turn Off Legacy USB in bios -> The USB KEY cannot boot, nothing happen • I putted two kext in Extra folder of MyHack USB key hopping that it wil lunch this as drivers but othing more: IOUSBFamily.kext (but as my USB key is recognized it was ok) and VoodooPS2Controller.kext but nothing changes… • I putted my P55-UD3L DSTD (renamed in DSTD.aml) in this folder and lunched it in the boot command DSTD=/Extra/DSTD.aml -> Grey Screen with the black centered spinning weel during hours… Do you think buying an APPLE keybord would do something ? If you have any solution even weird even difficult I will try. If ti works you will have my eternal gratitude and the feel that you helped a man somewhere on earth. Florian.
  8. after successful Yosemite installation on my laptop dell latitude e5430 non-Pro version everything works fine but i got some issues with my usb ports only one usb 2.0 port is working, the other ports one of them is 3.0 only detect my usb keyboard what the heck is going one guys please help me.
  9. Please help with this error!

    Hi there, ? I'm very new to this sort of thing and I want to starting programming ios apps but the problem is you have to have Mac OS X to install xcode! ? So I'm trying to install Mac OS X Mavericks onto virtual box so I can start programming! ? So iv'e done the steps on this tutorial:?http://www.macbreaker.com/2014/05/os-x-mavericks-in-virtualbox-with-N{censored}.html?but when I get to the boot screen where you have to type the boot flag I get some trouble! ? It says that if your cpu has "FX" in it you have to type "amdfx -v" and my cpu is a Amd FX 4300 so I did that. ? But then a whole lot of script comes up and it stops! Here is a screenshot: ? ? Please help! ? Thanks, Dylan
  10. Clover + Mountain Lion = Panic

    Hi everybody! ? I need help, please. ? Trying to install 10.8.5 ML with Clover on Gigabyte GA-H61M-DS2V Celeron G555 ASUS GeForce GT610 ? Clover installed on USB for UEFI systems. Kexts added: FakeSMC,?NullCPUPowerManagement,?RealtekRTL81xx ? When I choose to install OS X in Clover bootloader it return me kernel panic (screenshot attached)
  11. installation fail

    Posted?20 July 2014 - 10:59 AM hello my friend im trying to install mavericks on my pc thought usb after i choose my kext (N{censored}) the installation count down to 16 minute after that returned to 20 minute and gave me the installation faild my spes motherboard : asus p8h61 cpu : intel i3 2120 graphics : nvidia geforce gt430 memory : 4gb Hdd: wd 500 gb BTW i installed iatkos 10.8.2 before and work great but right now i formated my hhd the message: install faild osx could not be installed on your computer the installer encountered an error that caused the installation to fail contact the software manufacture for assistance click restart to return to your previous version of osx
  12. Dear people of OSX86,? ? I have a Intel Core-4770 in combination with an Asus Z87-K motherboard. I have tried to install Mac OSX (Mavericks) several times, but the problem what I am facing is that sleep doesn't work. Bluetooth and Wifi doesn't work either. What can I do to fix this?? ? I have patched my bios with PMpatch. I also tried to use a patched mach_kernel with no succes.? Full specs: ? Intel Core-4770 ASUS Z87-K 250GB SSD Samsung EVO 16GB RAM NVIDIA Geforce 550 Ti (boot with GraphicsEnabler=Yes)? CoolerMaster 500W? Bluetooth CSR(Cambridge Silicon Radio) ICIDU Wireless PCI Card 300MBPS (think an Atheros chip in there) ? ? I have also tried to use an DSDT, but with no succes. ? Can anybody help me please? ? Thanks..
  13. Hi ? I am attempting to Install OS X Mountain Lion on my new Custom-Made PC, However I have been pelted with kernel panics, faulty images, etc. I have tried these methods: ? N{censored}'s Lion on DVD-Kernel Panic on boot. Mountain Lion 10.8.2 on FDD--Blank screen on boot. iAtkos ML2 on FDD-Blank screen on boot. iB{censored} Ivy Bridge+SL Retail DVD -- Kernel Panic. ? I do have a working windows laptop, Lenovo T61-7665-Cto w/Disk Drive. ? The system is built with the following: ? Mobo: Gigabyte GA-Z77-DS3H because of it's compatibility with OS X Processor: Intel Core i5-3470S QuadCore 2.9Ghz, Turboboost up to 3.6 Gfx: Gigabyte NVidia GT 640 w/ 2048MB of VRAM RAM: 8GB G.SKILL HDD: Western Digital 1TB ? Any tips and hints and guides are?very appreciated, Thank you Studge360
  14. Hey. I have a problem with my installation of OSX on my computer. I finally got my memory stick set up to the point where I can start installing, but my hard drive is not detected by the system. I have tried to add some .ktext but it didn't work (not sure if they were working 100% tho) Anyways, all that shows up when I'm supposed to choose where I want to install my OSX is the Flash Drive I'm booting from. I have also tried to add another flash drive in one of the other USB ports, but they didn't show up either. Motherboard: Asus Sabertooth x58 socket 1366 Processor: Intel i7 3.20 GHZ Ram: Corsair Dominator 1600 MHz Graphics: AMD Radeon HD 6900-series Hard drive: Western Digital 250GB HDD
  15. Hi guys For as far as you know, is there any way to install ML without formatting the entire disk,but only specific partitions?
  16. Need help with installing

    So, after much much time of searching possibilities to install OS X on my PC, I finally decided to ask for help. So... My Hardware: ASUS P8H61-M LX3 R2.0 Intel Core i5-3450 @ 3,1GHz 8GB RAM NVidia Geforce GTX 650 I want to install Mac OS X Mountain Lion on my PC, but I have different Problems : 1. Some discs don't boot because my BIOS is an UEFI BIOS 2. Some discs don't want to install because I have an MBR Partition style 3. One disc didn't recognize my hard drive The disc which didn't recognize my hard drive was the N{censored} ML 10.8.2 Installation disk, but it had the perfect conditions : It accepted that I install on an MBR disk and was ready to boot BUT... It didn't recognize my hard drive because it is set to IDE, not to AHCI... But I already have Windows 8 Professional x64 installed on my PC and if I would Change now, Windows 8 wouldn't be recognized anymore. So I am asking myself whether somebody of you knows what I can do to install Mac OS X Mountain Lion on my PC! Thank you for helping me!
  17. Hello! This is my first post in this community. I am trying to install OSX Snow Leopard 10.6.2 by Hazard on my computer. I've already created my USB drive using Ubuntu's built-in Disk Utility, since I don't have access to a Mac or a Hackintosh. The process is basically the same, but my problem is that I cannot get my computer to boot from it. I've already tried using Nawcom's ModCD, but it was useless for me, since it wouldn't show any USB drive. Is there any way to make it boot? Perhaps installing a bootloader in the flash drive? If so, how do I do that? Here are my specs, just in case you may need them: AMD Athlon 64 x2 2.1 GHz Zotac GeForce GT430 (1GB) 2GB DDR2 RAM ASRock Alive NF6P-VSTA motherboard 2 160GB SATA hard drives BTW: I have Ubuntu and Windows 7, and OS X is currently running on a virtual machine. My idea is to keep Ubuntu running in one hard drive and OS X in the other one, completely ditching Windows. Many, many thanks in advance for your help.
  18. Help with Lenovo G580 !!

    hey , i have a problem with the installation of iatkos ml2. I burned a dvd dl and all boots up fine . I could enter the setup but i cant choose my hard drive or any hard drive..... .In the iatkos s3 v2 version it was detected but only in the ml 2 installation not . Please help me out . and sorry for my bad english im german
  19. I HAVE ACER ASPIRE 5742G ,I AM TRYING TO INSTALL IATKOS L2 ON IT,FIRST 1.I HAD CHECKED MD5 SUM - IT IS CORRECT 2.HARDWARE IS COMPATIBLE BUT PROBLEM IS THAT EVERYTHING GOES FINE TILL INSTALLATION PROCESS STARTS AND AFTER SOME TIME e.g. WHEN 6 min REMAINING LAPTOP GOES OOFF WITHOUT ANY WARNING. WHAT IS THE PROBLEM? I FAILED TRYING ABOUT 20 TIMES ! I READ SOMEWHERE IT IS PROBLEM WITH POWER SO I DECIDED TO BOOT WITH USB AND THE SAME PROBLEM PERSISTS. SOMEONE SAID IT IS PROBLEM WITH MEMORY BUT I DONT KNOW HOW TO SOLVE IT. I SELECTED DIFFERENT DRIVERS AND PATCHES AT "CUSTOMISE"OPTION BUT IT SHUTDOWN AT DIFFERENT TIME. SOMEONE SAID IT IS TEMPERATURE PROBLEM BUT IT IS NOT.MY LAPTOOP IS COOL AS NORMAL. PLEASE HELP. HARDWARE SPECIFICATION- INTEL i3-370M PROCESSOR 320GB HARD DISK 15.6" HD LCD LED NVIDIA GeFORCE GT 420M (1GB) 3GB DDR3 RAM WLAN ATHEROUS AR5B97
  20. Snow Leopard 10.6 issue

    Guys, I managed to install Snow Leopard 10.6 on my system using NewCom Mod CD, but unable to install combo update on it. when I install 10.6.8 Combo update its stuck on screen after giving some errors. and I have one more issue my network card driver is also not detected...at the time of installation it says "wired Network card detected and driver selected automatically by the installer" ...but its not showing me under network preferences. Please help me with both the issues...and also suggest me one cheap and supported graphic card for the operating system...i am planning to install 10.7 or 10.8 if you have any guide please tell me. My System configuration: MotherBoard: Gigabyte GA-78LMT-S2PT CPU: AMD Athelon II X2 260 3.0 RAM: 4GB LAN: Onboard Graphics: Onboard
  21. ASUS K43Sd help

    Hello to everyone. Maybe you can help me. i am new in hakicntosh, but i want to try it. i have a laptop ASUS k43sd (Intel Core i3 2350M - Intel HM65 Express, 4 GB of RAM - DIMM1: Hynix HMT351S6CFR8C-H9 NVIDIA GeForce 610M 2Gb and a Intel HD 3000 (integrated), wi-fi - Atheros AR9002WB-1NG, lan- don't need it, audio Realtek ALC269 tuchpad - elam ps/2 i have tried a lot of hakintosh versions from 10.6.2. to 10.8.2 but i can't make it work properly. may be you can help me with DSDT(what the hell is that??) or with kext (althow i know how to deal with them) or may be a complete solution of a hakintosh version ? thanks !
  22. Help with P5KPL-AM SE

    Hi guys, I'm trying to hackintosh 10.6 my PC about a month with no success. I've already read in other forums people who got it working... Here are my tech specs: Motherboard: Asus P5KPL-AM SE Processor: Intel? Core2 Duo CPU E7400 @ 2.80GHz Memory: 2GB Memória DDR2 SDRAM Graphics: Intel? G33/G31 Express Chipset Family (256 MB) Accelerator : Intel GMA 3100 Sound: Realtek ALC887 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller BIOS version: 0506 HD: Samsug SATA 500GB Wifi adapter: TP-Link TL-WN722N My display is an AOC Spectrum 5En, 15' old, a big box yet , I don't if it influences too, because the max resolution is 1024x768. I've already tried to install with multiple bootflags like: -v -x -f -s cpus=1 busratio=20 GraphicsEnabler=No , etc. Besides, I tried with: LegacyBootCD, BootCD, iB{censored}Legacy and iB{censored} and 3 different edited DVDs of Mac OS: Mac OS X Client Server SS2_SS3 10.6 by Hazard, Mac OS X 10.6 SS2_SS3 by Hazard and with iDeneb 10.5.8, I can't get boot in Leopard too... On verbose mode I get 3 different errors: Sometimes it freezes at: ACPI: System State [ S0 S3 S4 S5 ] (S3) and BSM auditing present and kernel panics at: From path: "uuid", Waiting on <dict ID="0"><key>IOProviderClass</key><string ID="1">IOResources</string><key>IOResourceMatch</key><string ID="2">boot-uuid-media</string></dict> My BIOS don't have the option to change to AHCI, all ACPI options are Enable, Plug and Play OS is enabled, and Suspend Mode in only S3 is enabled too. Is there another option to change in BIOS or is this configs wrong? Besides, I can't try with the retail CD, I don't have a Dual-Layer DVD and I don't know how to install via pen drive. Anyone can help or have the solution? Thanks for helping.
  23. In the past I have had just iATKOS s3 v2 on my laptop. But now I want to be able to dual boot to be able to get QE/CI within Windows 7. First step I took was deleting everything by deleting my OS X 10.6.6 partition (after backing up everything to my time machine) then I installed Windows 7 Professional 32-bit to my machine. Partitioning half of my HDD, 125GB out of my 250GB. Now I have left my other 125GB unpartitioned for booting iATKOS s3 v2 on to it. What should my next step(s) be? Help is VERY much appreciated. My Hardware Specs: Dell Inspiron 1545 CPU: Pentium Dual-Core CPU T4500 @ 2.30GHZ RAM: 3GB Display adapter: Mobile Intel 45 Express Chipset Family
  24. How to format hard disk in mac OS file system? i'm has install mac os, but she (mac os) not see my disks, which are partitioned in the system NtFs. sorry for my bad english
  25. Okay so I was trying to install Mac OS X Lion (N{censored}12495's version) onto my computer (specs listed in my signature) earlier today and I have learnt that getting it to install is giving me more headaches than running Vista ever has. Ouch...so the problem is, once booting from the DVD (I have no USB drive available at this time), the thing would sit there and do nothing for about ten minutes and then a vague memory issue is displayed. A quick search on Google told me to input the command or string or parameter or whatever you call it 'GraphicsEnabler=No' before starting the installer and so I did. Well that got me to the Apple logo but not much further, unfortunately. Some other guys on Google told me to throw the command/string/parameter '-x -v PciRoot=1' in there as well. So I did and then, well...it said it could not load any drivers because it was in safemode or something...anyways, I've also tried using those commands piece by piece (-x first, -v next, -x and -v after that followed by just Pciroot=1 and so on and so forth) without any decent result. So if any of you highly-intellectual people could help me to at least get to the language selection screen, I would be most grateful. By the way you can just call me 'dummy' or 'noob' or 'dumbf*ck' or whatever, I'm totally new to Mac OS X so you'd be right.