Jump to content


Always up to date!

Do you want to be kept up to date with new versions of files and / or news? Follow us on Twitter and Facebook! Make sure you are updated with new file versions!

Photo

iAtkos ML2 installation doesn't boot from USB

- - - - -

  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
damian01211

damian01211

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 posts
Hello guys. I'm new here and I hope that this forum will solve my problem.

Okey so today I tryed to prepare a bootable USB with ML2.
I used this tutorial: iATKOS - How to make a bootable iATKOS ML2 USB Drive - Mac only - YouTube

When everything was done as show on movie (I don't know why by I didn't have iAtkos logo on my USB) , I restarted my PC , changed in Bios to startup from USB at first.
Then everything was saved and I restared my PC again to startup my USB. When it started I saw my usb flashing few times and on the screen a black screen appears with a white line flashing for all the time. I've wait 5 minutes and nothing happend.

I prepare my Kingston DataTraveler G3 8 Gb on Mac Os X 10.5.8.

My pc is as following:
Asus P5B-MX
Intel Core 2 Duo E4600 2.40 GHZ overclocked to 2.89 GHZ.
Asus Nvidia Geforce 9500 GT or Intel GMA 3000
Creative Sb Audigy or Realtek ALC883 (Only realtek works , audigy doesn't work on Mac Os X far as I know)
Realtek RTL8139/810x (Socket on motherboard doesn't work so I use Pci internet card , internet work perfectly on Mac)
(if I missed any thing please tell me)

Mac Os X 10.5.8 and Windows 7 are both working without problems.

I spend whole day on it and this didn't work for me. I wouldn't be changing it but I couldn't find kexts for my graphic card as many apps won't work for me on this old os.
Are you able to help me guys ? I would be very thankfull then.

#2
redneck

redneck

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 33 posts
HP 7700 desktop

I restored iatkos ML to usb > no boot. I then installed the boot loader from iAtkos .org and it booted for install but no keyboard or mouse .
I have iAtkos lion installed > from DVD. I couldn't restored lion to usb . so i may have to burn IAtkos ML 10.8.2 to DL dvd. give it a try.

#3
damian01211

damian01211

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 posts
Sorry but I'm little bit confused. Do you mean to try with dual layer DVD ? Of course I would like to do that but I'm living in Ireland and inside my city non of the shops have does this DVD's. That's the why I'm trying with USB.

My USB don't boot at all. And that's the problem.

Edited by damian01211, 15 February 2013 - 12:05 AM.


#4
Lacedaemon

Lacedaemon

    Lifetime Donator

  • Super Moderators
  • 2,554 posts
  • LocationUnited States

installed the boot loader from iAtkos .org and it booted .


+1

Are you sure you installed the Chameleon bootloader to the USB drive using the .pkg on their website?

Dfc.gif


#5
damian01211

damian01211

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 posts
Yes. I tried without and with and still the same result's.
As you can see I have installed it on my USB: mac os x - YouTube

Would this work if I restore ML2 into one of my partition's with installed Chameleon ?

#6
damian01211

damian01211

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 posts
Hi. Sorry for double post.

Problem is fixed !. You can closed the thread.

Edited by damian01211, 17 February 2013 - 04:44 PM.


#7
auzzieplague

auzzieplague

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Hi. Sorry for double post.

Problem is fixed !. You can closed the thread.


Would be nice if you would let others know what the fix was or what mistake was made so that they may find answers here.

A Mistake I made myself was not selecting the thumbdrive during the install of the boot loader pkg fro iatkos.org. You must Change destination to your thumbdrive otherwise it will reload boot loader onto your mac.

hth -=AP=-

Edited by auzzieplague, 21 February 2013 - 05:33 AM.


#8
damian01211

damian01211

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 posts
I restore mac os to one of my partitions and install without any additional drivers like nvenabler. And it does work.

#9
redneck

redneck

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 33 posts
I added some kext , old usb pkg and USB would not boot . so I just restored and installed boot loader. I mistakenly install ML boot loader to lion and now have no USB keyboard. Have to use old style (round-green) plug. will install old boot loader.

#10
Lacedaemon

Lacedaemon

    Lifetime Donator

  • Super Moderators
  • 2,554 posts
  • LocationUnited States

Have to use old style (round-green) plug.


That would be PS/2. :P

Dfc.gif


#11
redneck

redneck

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 33 posts
installed iATkos ML 8.2 using USB with Chameleon bootloader installed. I use ps2 keyboard and mouse. selected as few options as needed. ( IDE/ATA > , ipc=1 > ,intel graphics.)
3 partions > rd1s2 =win 8 <> rd1s3 =lion <> rd1s4= MLion 8.2.
everything works fine except sound ALC262. Boots to Lion without f8.
security prevents install of all items not from app store.

#12
Lacedaemon

Lacedaemon

    Lifetime Donator

  • Super Moderators
  • 2,554 posts
  • LocationUnited States

installed iATkos ML 8.2 using USB with Chameleon bootloader installed. I use ps2 keyboard and mouse. selected as few options as needed. ( IDE/ATA > , ipc=1 > ,intel graphics.)
3 partions > rd1s2 =win 8 <> rd1s3 =lion <> rd1s4= MLion 8.2.
everything works fine except sound ALC262. Boots to Lion without f8.
security prevents install of all items not from app store.


If Lion's as much as Mountain Lion as they say it is, then you can enable 3rd party applications in System Preferences/Security & Privacy.

Dfc.gif


#13
redneck

redneck

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 33 posts
boots up fine after installing a new iousbcontroller and iousbfamily kext from here. with ktext installer.
just power on thats it.
Have everything running fine except sound.

#14
damian01211

damian01211

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 posts
I have new problem. I accidently remove my mac os x partiton. I made new one , install 10.5 to restore 10.8 to another partition.
And now after selecting iAtkos_ML2 from chameleon I see white screen with apple logo and my computer restart. This is so fast and I have no idea why. Maybe I have to changed something inside BIOS and I don't remember what was it.

Any help ?

#15
bestkid

bestkid

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts
Hello, I have this problem right now. damian01211, vcan you tell me how you fixed it?

#16
damian01211

damian01211

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 posts
I installed on one of my partitions and it does then work.
But now either usb and partition doesn't work for me ;/

#17
redneck

redneck

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 33 posts
Install latest chameleon boot loader 2252.
I had to install it after udate my Maverick to D2

#18
damian01211

damian01211

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 posts
Do you mean for the installation partition ? The one where installer is located ?

#19
redneck

redneck

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 33 posts
After i installed the Mac os on a partion. I installed the boot loader on the osx partion ( ML. Maverick) partion to boot up the OS and run it.
I also install the boot loader on the installer USB > you need a boot loader to boot !!!!

#20
damian01211

damian01211

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 posts
I was trying with and without the bootloader provided for the iAtkos ML2 on their page.
I only get like Darwin X86 and then the computer reboots. Thats the problem.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users