Jump to content

GMA X/4500/M/MHD/HD +64 bit kext 1.1


1 Screenshot

About This File

--UPDATE MAY 19th--

the project john was working on was cancelled...

--UPDATE APR 29th--

just thought i would share the news here but on this page John has finally got QE/CI working on GMA 4500M, when the driver will be released idk but i will help him make a 64 bit driver of this as i am on mountain lion and i was getting pretty close myself but i couldn't figure it out so maybe with his knowledge of the driver and mine of the 64 bit kext we can finally have a fully supported up-to-date system!

---2013---

--UPDATE APR 7th---

for those of you who are having problems with brightness on your computer's go here and follow the directions.it worked for me smile.png

---2012---

--UPDATE SEPT 16th--

been looking at the comments and certain IGP's of GMA 4500 work fine others need fixes (DSDT) to work properly...

Does not work for desktops! :Intel G41 (GMA X4500) in tablets/desktops should work fine and may enable QE/CI

Intel GM45 (GMA 4500MHD) in laptops/tablets work fine need backlight fix

seems not to work for Q chipsets

Intel GS45 (GMA 4500MHD)seems unstable...

Intel GL40 works flawlessly (my chipset wink.png )

working on more info will update shortly wink.png

--UPDATE SEPT 15th--

hello everyone i am back from a long needed vacation smile.png

ok... well back to business

only thing that's different is.. im on windows.... and i haven't had many/any problems :/ guess i was wrong windows 7 is fine

now heres one reason i have windows.. im a gamer and recently lost one of my console's :'(

but ill try to help the best i can ok guys? smile.png and yes if your guessing i highly doubt QE/CI will ever be supported....but we may figure it out wink.png

--UPDATE AUG 2nd--

10.8 does support the 64 bit kexts :cool:

---IMPORTANT UPDATE JULY 12th---

From this point on this page will be used to inform updates,

i have included a READ ME and other things

---UPDATE JULY 10th---

i put in the smbios i forgot to put in *my bad* but otherwise enjoy biggrin.png

---UPDATE JULY 9th---

i included dynamic kexts for your specific device id so u don't have to patch on your own (this took me an hour wink.png )

if u have a unlisted device message me and ill include it, they are in both 32 bit and 64 bit architecture so support for mountain lion

removed a few unnecessary files

---UPDATE JULY 8th---

Quartz Debug settings for performance: QE Enabled,QGL Enabled,BeamSync Disabled/OFF

macbook 4,1 smbios for better performance

voodoopowermini needed for macbook 4,1 smbios speedstep ill include it

plus with VPM you can set p-state limits when on ac/battery/and low battery in the info.plist

---UPDATE JULY 7th---

fixed unmodified kext and updated 2E32 DEV ID kext

---UPDATE JULY 3rd---

updated 32 bit kexts to 6.3.6 made september 2011

included unmodified kext incase someone has a unincluded kext for there dev id (which i could put in if u told me the dev ids wink.png )

less lag and more stable wink.png

no full QE/CI until the non FB kext works or someone makes a new kext (who knows it could be me wink.png )

---UPDATE JULY 1st---

software QE works i use quartz debug ill include it but be warned the CPU has limits!!

added kext for 2E32 device id wink.png

fixed kexts info.plist so theres no need to add dev ids wink.png but still patch them with the bash wink.png

---UPDATE JUNE 28th---

users with 2A42 use 2A42AppleIntelGMAX3100FB.kext if you get this line in verbose boot

IG: Invalid firmware max backlight setting or it don't work first time use GraphicsEnabler in chameleon then if u get both

IG: Invalid firmware max backlight setting

IG: Invalid firmware backlight level setting, your display should work;)

included system info you should know what to do with that wink.png


What's New in Version 1.1   See changelog

Released

No changelog available for this version.




User Feedback

Recommended Comments



Hello !

?

My id's are 0x2e328086, could you make a kext for me please ? Thx for help ! Oh BTW, I'm on Mavericks GM !

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

?Chipset Model: Unknown


? Type: GPU


? Bus: Built-In


? VRAM (Total): 64 MB of Shared System Memory


? Vendor: Intel (0x8086)


? Device ID: 0x2e22


? Revision ID: 0x0003


? Kernel Extension Info: No Kext Loaded


? Displays:


Display:


? Resolution: 1024 x 768


? Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)


? Main Display: Yes


? Mirror: Off


? Online: Yes

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

u guys goto system info and post video ids ill make a driver for you;)

device id 2A42 on osx mavericks

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

please help...

my display information..

?

?

?Type: GPU

? Bus: Built-In

? VRAM (Total): 64 MB of Shared System Memory

? Vendor: Intel (0x8086)

? Device ID: 0x2a42

? Revision ID: 0x0007

? Kernel Extension Info: No Kext Loaded

? Displays:

Display:

? Resolution: 1024 x 768

? Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)

? Main Display: Yes

? Mirror: Off

? Online: Yes

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

my devices id is 2e32 ....n it not woking for me....!

mobo-GA-G41m combo r2

OS-OS X Mountain Lion....!

plz help me

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

I've a problem bro..

i hope u can fix this...

I recently Installed OS X ML on my PC.

Config.

Intel Pentium E5500 Dual Core 2.8ghz

G41 Express Chipset

X4500 GRaphics

2GB RAM

Problem is that.

i cant get my resolution 1366x768 .. it is only 1024x768..

plzz reply asap.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Hi, thanks for these kexts they've helped me a lot and i've been playing with them for a while. On my acer 1410 I can get full rez, with 144mb showing as x3100, however with GE on both 'invalid' msgs appear in verbose, and the image is grainy and pixelated. with GE off it looks clean however I can only get one of those 'invalid backlight' messages to appear. (am I aiming for both?) Certainly better than vesa nonetheless, however my animations are still choppy and so are youtube videos etc.. anything i can do to get videos to play clean? thanks (im using lion 10.7.4 and experimenting with 32 and 64 bit architectures) THANKS AGAIN :)?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

I deleted a shiteload of x3100 kexts and framebuffers before installing this, maybe i deleted too many? (wouldnt work unless i deleted them first)

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

I've a problem bro..

i hope u can fix this...

I recently Installed OS X ML on my PC.

Config.

Intel Pentium E5500 Dual Core 2.8ghz

G41 Express Chipset

X4500 GRaphics

2GB RAM

Problem is that.

i cant get my resolution 1366x768 .. it is only 1024x768..

plzz reply asap.

?

Try deleting x3100 stuff and reinstall the kexts

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 09)    Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Unknown device 0212    Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-    Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-    Latency: 0    Region 0: Memory at 93400000 (64-bit, non-prefetchable)    Capabilities: [d0] Power Management version 3        Flags: PMEClk- DSI+ D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)        Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Acer/eMachine E725

OS X 10.9.2. Don't work. sad.png

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

I have an Intel GMA4500HD id 2E32 rev 003 and have installed the 2E32AppleIntelGMA4500FBx64.kext from the package.

?

My problem now is although my computer appears to boot, I'm getting a blank screen.

?

Can anyone help?

?

Thanks.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Anyone?

?

I've tried with graphics enabler on and with it off. I've tried with IGP on and off too. I tried both DVI and VGA but no luck.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Hi macos665, and everybody,

?

My computer is Dell Inspiron 1440, my graphic device ids are 2a42 and 2a43. I install the kext on Mountain Lion, I got the problem as you comment:

"

users with 2A42 use 2A42AppleIntelGMAX3100FB.kext if you get this line in verbose boot
IG: Invalid firmware max backlight setting or it don't work first time use GraphicsEnabler in chameleon then if u get both
IG: Invalid firmware max backlight setting
IG: Invalid firmware backlight level setting, your display should work;)
included system info you should know what to do with that?

"

My screen is black after display "IG: Invalid .."

You said "included system info you should know what to do that". Could you say more detail for me?

Please help me! I very need my screen is in Native Screeen Resolution for my work!

?

Thanks very much!

Duy Thai

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×