Jump to content

update x3100 gma965 lion 10.7.0 -10.7.4 all 1.0

Sign in to follow this  

About This File

i was having trouble with open gl in lion on gma965 but i got it working perfect.

make sure you have not touched/modded original kexts in sys/lib/ext if so i suggest

fresh install of lion or install all kexts on this post.

if you did not play with the kexts and they remain retail then read below.

(if you were using a mod lion distro install all kext here)

make sure your boot.plist does not have this flag GraphicsEnabler=Yes remove this

also remove natit.kext in System/Library/extensions/Natit.kext

1

here is a solution for anyone having trouble

take the AppleIntelGMAX3100FB.kext install it on lion s/l/e kext wizard (this is for untouched Extenesions folder)

if you changed/playedaround/modded/ any graphics kext then install all of the kext and drivers from this post.

use kext wizard.

repair permissions after with kext wizard reboot with boot flags:

arch=i386 -v -f

(so your 32bit)

then should work perf accelerated graphics,dvd,perfect

ps this card is native for mac in snow leo but in lion you need to downgrade one kext AppleIntelGMAX3100FB.kext (from snow leo)

and your all set for lion.

$$$$$$$$$$$$$$$update&&&&&&&&&&&&&&&&

if you update from 10.7.3 to 10.7.4

you will need to reinstall AppleIntelGMAX3100FB.kext and repair permissions .

thats all

all test and working by me




User Feedback

Recommended Comments



x3100 only every one

arch=i386

and all kext provided to sys/lib/extesions

full res and qe/ci lion and snow.

if you have problems there user issues

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

I'm on a fresh 10.7.5 install, in which I can't even reach the desktop. Dell XPS m1330 with Intel X3100. Right before the GUI is supposed to load, I get stuck at DSMOS has arrived, followed by Resetting IOCatalogue a while afterwards. I've tried about a thousand kexts now (just kidding... no seriously lol) and I keep getting stuck at the same place. I have installed all of your kexts to the S/L/E directory and repaired permissions with Kext Wizard. Reboot and... same thing. I'm not saying your kexts don't work, I'm just thinking there is something that I'm not doing properly here... Anyone have any suggestions?!?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Consegui instalar o Snow Leopard no Notebook MSI X340 com um tutorial que encontrei aqui, mas gostaria de saber se d? para instalar o Lion ou o Mountain Lion Obrigado.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

WORKED ON MY HP DV6530ep ( x3100 ) - Intel GMA 965 (DV6500 series)

QE/CI activated on lion and now i will test on Snow Leopard 10.6.6i !
THANKS !!!

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

WORKED ON MY HP DV6530ep ( x3100 ) - Intel GMA 965 (DV6500 series)

QE/CI activated on lion and now i will test on Snow Leopard 10.6.6i !

THANKS !!!

how much VRAM show you ? 64 or 144 ?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
I have a hp dv2550se 2 Duo X3100?

how to increase VRAM at 144 to 384 ??

THX!

i install x3100ML kext.?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.