Jump to content

Creative Sound Blaster Live?Au-kXAudioDrive 1.0

Sign in to follow this  

About This File

Changes:

* Fixed noise for 10k1 based cards

Features:

* 16-bit or 24-bit playback on most 10k1/10k2 cards (depending on card model)

* supports up to 8 speakers (configure speaker configuration in OS X 'Audio and MIDI' panel)

* should support SPDIF and headphones outputs, if applicable

* supports external modules (LiveDrive)

* supports hardware volume control and mute

Unimplemented:

* recording

* SPDIF/AC-3 passthrough

* 16/24-bit recording

* kX DSP and routing, no custom DSP effects, SDK and API

* hot-plug for PCMCIA device (Audigy2 ZS notebook) - surprise removal will probably cause a lock-up or kernel panic

* any sampling rate except 48000Hz not supported, OS X uses built-in SRC, which is quite good

Known issues:

* E-mu E-DSP cards are supported, but their FPGA firmware is not uploaded by default. If you are using Hackintosh, you will need to install kX driver, ensure audio is OK and reboot into OS X, this way FPGA firmware will be preserved and you will get audio.

* When installing under Leopard, you may need to reboot after you run the installer, because leopard won't load driver KEXT file, or reload the KEXT by using 'sudo kextload -t' command.




User Feedback

Recommended Comments

Does it work with emu 1212m?10k1??

I installed it in my hackintosh, but no sound card device has been identify...

who can tell me how to make it, it's about audio device name in DSDT file?

need help~ 33629937@qq.com

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

I can confirm it works with 5.1 in - Mavericks

?

with Soundblaster 5.1 Live Gold (didnt even have to reboot, it worked after finishing pkg installation)

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

I can confirm it works with 5.1 in - Mavericks

?

with Soundblaster 5.1 Live Gold (didnt even have to reboot, it worked after finishing pkg installation)

?

?

?

hei. it's nice that you made it work. did you use some special tricks or anything else besides normal instalation ? i just can't seem to make it work no matter what i try.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.