Jump to content

x4500 with Quartz Extreme/GL backlight fixed 1.0


About This File

Working kexts for intel x4500 with backlight fixed. Kext taken from insanelymac, changed to obtain quartz and fix some bugs.

1. Delete all graphics kext specially x3100 and x3100FB, install this one with kexthelper

2. restart

3. Download XQuartz-2.6.1.dmg, install, reboot

4. Go to finder and type: Quartz Debug ----> Tools--->Enable Quartz Extreme, Enable Quartz GL

*****************************UPDATED*******************************

5. sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.windowserver QuartzGLEnabled -boolean YES

*****************************UPDATED*******************************

6. Youre ready to go !!!

I WAS IN MISTAKE, NOT EVERYTHING WAS ENABLED, IF YOU WANT TO DO SO TYPE IN TERMINAL WHATS IN 5 POSITION IN THIS LIST (BETWEEN TWO ***UPDATED*** SIGNS)

BUT I DO NOT RECOMMEND IT BECAUSE IT WONT INCREASE YOUR PERFORMANCE, IT WILL DECREASE IT. WHY ? GOOGLE IT. ;)

I'VE DONE IT AND EVERYTHING WAS SO LAGGY, WHEN I TRIED TO DISABLE IT I HAD TO REINSTALL MY SYSTEM ;/ SO IF YOU WANT TO DO IT IT WILL BE PERMANENT UNTIL NEXT REINSTALL OF SYSTEM. TAKE IT TO THE CONSIDERATION!!!

OR MAYBE ON YOUR PC IT WILL BE BETTER I DONT KNOW.

AND SOMETHING ABOUT SOME USERS WHO SAYING THAT THIS KEXT DOESNT WORKING. I'VE OBTAINED TO MAKE IT WORKING BY CHANGING THE INVERTER FREQUENCY IN THIS DRIVERS. SO IF IT DOESNT WORKING THEN YOU HAVE TO HAVE OTHER HARDWARE SORRY ;)

Ok next thing, many of you will say 'theres no info about quartz enabled in Hardware Overwiev but trust me its enabled. If you dont believe type:

"Check if Quartz Extreme is enabled:

sudo -s

defaults read /Library/Preferences/com.apple.windowserver GLCompositor

If it is enabled, you should read:

{tileHeight = 256; tileWidth = 256; }"

"Check if Quartz 2D Extreme is enabled:

defaults read /Library/Preferences/com.apple.windowserver Quartz2DExtremeEnabled"

if says : 1 its enabled

Text in the brackets was taken from

http://wiki.awkwardtv.org/wiki/Enable_Quartz_Extreme_and_Quartz_2D_Extreme

If you have some question just write in the comment section below.

cu

Ohh one more thing, this drivers work only on x86 arch, its not compatible with x64 !!!




User Feedback

Recommended Comments



anyway, i need to make it support in 1280x800x32 , do you think i have to change in binary? which binary should i edit if it say so?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Does not work with E725 iDeneb 10.5.7 or 10.5.8. Fails after installing kexts.

display: family specific matching fails - link/load error

OVGA: family specific matching fails - link/load error

silvestr2: What osx86 distribution/version are you running on your E725?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

hi im tryin to install on lion 10.7.2 on my acer 1410 can someone please explain what kexts to delete i basically deleted they kexts that were in the file provided here ok i installed them with kext utiliy and rebooted my mouse does not work on keyboard i even used a external mouse still same please help and thank for this.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

acer aspire 4736z-br946 works at least with resolutions ok in preferences panel (1366x768).

no qe/ci, but need more tests. snow 10.6.3 iatkos s3. intel gma4500mhd.

thanx!

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Hi all,

this Kext is ok on my Snow Leopard 10.6.8

i have a Fujitsu Amilo li3710 -

Intel Dual-Core CPU T4300 @ 2.10GHz -

Intel chipset family G40 - GMA 4500M Graphic

with Snow Leopard 10.6.8

I Use different Kext X3100 & 3100FB all is ok for the resolution,

but for the control Decrease display brigthness i had no control, with this Kext (which is said to be not ok with v10.6.x) i did not change except that now I can control the control Decrease display brigthness with FN+F8 (for down Brigthness) & FN+F9 (for Up Brigthness)

For The QE/ CI i make no check for this moment.

Thx & CU

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

i've had transparent menubar playing with either these kexts, or the other ones from this site (or a combination) before on my lenovo u350. On my acer 1410 i cant seem to reproduce these results. It cant find the compositor for some reason when using the terminal commands.. any advice?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.