Jump to content

Audio ALC Clover 885;887;888;889;892;898;1150 V3


About This File

Credits: Toleda:Pike R Alpha;abxite;

Clover Patched Realtek ALC Audio - Native AppleHDA.kext/No Patching/Most Persistant

Update: v3 - Yosemite/10.10.x, Mavericks/10.9.x and Mountain Lion/10.8.x support

Note: audio_cloverALC-90_v2.command deprecated

The Clover Patched Realtek ALC method, applied to the native AppleHDA.kext, enables full onboard, HDMI and DP audio (Note 1). The Clover Patched AppleHDA ALC method installs renamed layout and platform files in the native AppleHDA.kext and injects binary patch and config data.

audio_cloverALC

============


What's New in Version V3

Released

  • https://github.com/toleda/audio_CloverALC/blob/master/README.txt



User Feedback

Recommended Comments

keep getting this error

File: audio_realtekALC-90_v2.command

Verify EFI partition mounted, Finder/Devices/EFI

Verify kext-dev-mode=1 boot flag/argument

Print: Entry, ":CFBundleShortVersionString", Does Not Exist

Error occurred, script terminated

No system files were changed

logout

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

keep getting this error

File: audio_realtekALC-90_v2.command

Verify EFI partition mounted, Finder/Devices/EFI

Verify kext-dev-mode=1 boot flag/argument

Print: Entry, ":CFBundleShortVersionString", Does Not Exist

Error occurred, script terminated

No system files were changed

logout

I mentionned : Note: audio_cloverALC-90_v2.command deprecated !!

?

Wat is your ALC type ?

?

Did you read the "README.txt" ?

?

For OSX 10.10 use you should launch script in the "audio_cloverALC-100.command.zip" file !

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Dou you inject or install realtekALC.kext in S/L/E? ? This is one method !

?

When you launch the "audio_cloverALC-100-v1.0.1.command" it patches (installes some specific files inside the original AppleHDA.kext file. (ALC889)

?

If you use Clover bootloader it installs in "Kernel and kexts patches" some modifications for support of your ALC889 and "Device" =1

?

Read the READMEtxt? file carefully please !

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

File: audio_cloverALC-100.command_v1.0.1

Verify EFI partition mounted, Finder/Devices/EFI

Password:

sudo: /usr/libexec/plistbuddy: command not found

Error occurred, no S/L/E/AppleHDA.kext installed

No system files were changed

To save a Copy to this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...

logout

?
What's wrong? (I have got an ALC889A seems like ALC885)
My system is ?Yosemite.
Any help?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

?

File: audio_cloverALC-100.command_v1.0.1

Verify EFI partition mounted, Finder/Devices/EFI

Password:

sudo: /usr/libexec/plistbuddy: command not found

Error occurred, no S/L/E/AppleHDA.kext installed

No system files were changed

To save a Copy to this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...

logout

?
What's wrong? (I have got an ALC889A seems like ALC885)
My system is ?Yosemite.
Any help?

?

Did you have EFI partition mounted ?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Hello guys!

?

I'm trying to make sound on my hackintosh configuration but I think there is a mistake somewhere.

I precise that I'm on 10.10 and that I have an ALC889.

?

So, I double click on the file "audio_cloverALC-100.command" and then I have this message displayed:

?

File: audio_cloverALC-100.command_v1.0.0

Verify EFI partition mounted, Finder/Devices/EFI

Password:

/Users/th/Downloads/audio_CloverALC-master-3/audio_cloverALC-100.command: line 170: [: ==: unary operator expected

Error: no IOReg/HDEF; BIOS/audio/disabled or ACPI problem

No system files were changed

To save a Copy to this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...

logout

?

[Opération terminée]

?

Could you help me on what to do next? Because... I don't think there is an error in this script, so this is absolutly weird...

?

Thank you

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Unfortunatly, I got approximately the same error .

?

File: audio_cloverALC-100.command_v1.0.3

Verify EFI partition mounted, Finder/Devices/EFI

Password:

/Users/th/Downloads/audio_CloverALC-master-4/audio_cloverALC-100_v1.0.3.command: line 176: [: ==: unary operator expected

Error: no IOReg/HDEF; BIOS/audio/disabled or ACPI problem

No system files were changed

To save a Copy to this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...

logout

?

[Opération terminée]

?

Any idea ?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Please ask Toleda for help on your particular problem on the topics of the source link !

?

If yours is :

  1. 887_v100201 and earlier
  2. 888_v100201 and earlier

Did you enter when the question was:

?

Current_v100302 (y/n): (887, 888 only)??? n?? ?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.