Jump to content

Asus N55SF Mountain Lion 1.0

Sign in to follow this  

About This File

This is my first experience with an Hackintosh. I've working hard :) and now i'm really glad to share with you my experience. Sorry for my bad english, i'm italian. Greeting from Verona!.

Mount the attacched dmg:

Kext goes in S/L/E

Extra in /...

So this is what is working:

i7 2630qm with turbo boost (multiplier goes from 8x to 26x )

HD3000, full HD resolution with duallink patch. QE/CI support with vanilla kext (device id 0116 8086, not 0126)

Realtek ALC663 with voodooHDA, patched for 1c20 8086 (intel audio controller) and 10de 0bee (ALC663)

USB 3.0 ASM1042 (1b21 1042)

Wifi and Bluetooth Atheros AR5B195 AR3011 with Airport and Airdrop support

Synaptics trackpad with two finger scrolling

FN Keys, with volume+/volume-/mute/play/pause keys (device PNP0C14)

Sleep state, wakeup with all device working

Battery management

Sd card reader

Not working/issue:

Backlight is set at 100% after wakeup. Pressing FN+F2 will set backlight at the same state before sleep.

Webcam is not working with native application (photo boot, FaceTime). If you want to make it working you need to open FaceTime then open a webpage and allow Flash Player to access your webcam and microphone (for example, taking a picture from facebook page or testing your webcam at http://testwebcam.com) then the webcam video stream will show up.

Booting on verbose mode "SNB Framebuffer did not show up, unload" appear, it does this twice, and takes 30-45 seconds each. Without -v flag, system take the same time to bootup, even with kernelcache set on boot.plist.

Unknow working device:

HDMI and VGA out, not tested

multitouch gesture with synaptics trackpad

If you have any solution for the issues described above, or if you have any problem about my configuration, please write here. Bye!




User Feedback

Recommended Comments

Have you problems with CPU and Fan ?

Is your Fan goes High-Speed after booting Windows ?

Are you using NullCPU or Patched AppleICPUPM ?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

I'm using AppleICPUPM, i forgot to put it in the dmg. I will upload in the next few hours.

Didn't notice any issues, on Mac Os ML cpu works at 8x (40-42 degree) for most of the time, it goes to 26x in turbo mode (eg when i launch geekbench). Fan run slowly until the cpu reach 50-55 degrees. Under Windows 7 same situation (but sometimes the multiplier goes to 27x-28.5x). Heat rises in the bios settings, but it's always been like that (because the nvidia is activated).

Battery, under Windows 7, takes more time to discharge, doing the "same thing" (like browsing the web or read a pdf, took 3/4 hours to fully discharge, under mac os two hours and a half). I don't know how to manage devices power states in mac os, like the windows power management panel.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Mine works at 8x and turbo 26x only, never rised to 27x !

Are you patched the AppleINCPUPM youself ? (If yes, how ?)

I have most problems with my DSDT, Booting OS X ML after Windows , CPUs Performance goes verly low and fan-speed high.

thank you for reply.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Multiplier goes to 27x-28.5x only in windows, under mac os rise to 26x max!

I've patched AppleICPUPM with AICPMPatch: http://www.osx86.net/view/2543-aicpmpatch.html. I've added mine on attached dmg (patched for Sandy bridge).

What notebook do you have?

Have you got optimus technology?

What's the cpu's speed under mac os after booting windows, the multiplier, tempereatures?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

e.

Asus N53SV , Core i7-2630QM.

Yeah. I have GT 540M, Optimus Technology with Cuda 96.

but Optimus not works for me ! Only Intel HD 3000 Works , and not shows NVidia under Graphics ... (DSDT should be patched more)

Under windows turbo is 29x i think, cause Intel Turbo Monitor shows 2.88 GHz.

but under Mac OS X I have only 2.5GHz at all.

I use patched AppleIntelCPUPM which size is about 418 KB. I patched myself with AICPMPatch for Sandy Bridge, but after rebooting I got a lot of KPs for CPU.

and because of that i uses patched 418 KB. :(

The MSRDumper for me :

MSRDumper CoreMulti(8)

MSRDumper PStatesReached: 8 13 19 24 25 26 27 28

MSRDumper CoreMulti(28)

MSRDumper PStatesReached: 8 13 19 24 25 26 27 28

...

What these numbers means ?

'maybe you know!

____

temperatures under windows almost about 45-55 , or maybe even above 60 when Gaming... (under 70), [i did not measured] .

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

@zkazzay :

Yes, it should work. because you have N55S Series. That's important.

@otterellino : Your DSDT, really works on my N53SV. But, ASUS Hotkeys not works.

And i fixed the DualLink for Full HD displays, I mean you have Full HD display, but I'm not !

OKay. I have problem with Automatic Fan Speed Control for Mac in my own DSDT to get The Fan works fine on Mac with a Fake Bios ! :D but I don't know how can i fix that ! any help i appreciate.

thank you.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

@vooroojak duallink patch in necessary for high resolution. You can adjust yours setting on chameleon.boot.plist.

The number you show me are te multipliers of your CPU. Could you send me your ssdt? Cause my multiplier go on 26x max on turbo mode, not 28x.

About fan and keyboard, have you tried my appleacpiplatform.kext and iowmifamily.kext?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Yeah, i tried, but my N53SV-Rev-214 did not patched the Fan-Control-to-Auto. I have only this problem which if solved i can use OS X either without more problems ! but still have a little problem ! (System is not Stable) , all of the time i have to Shutdown the laptop by my hand ! (Manuel). I think it's about AppleIntelCPU.., patched.

And about multiplier , yes that's it, you are right. I did not tried, but with SSDT, it goes 26x max turbo. I meant in windows the multiplier is about 28x or maybe 30x (max 2.9GHz) but now in OS X it's about 26x (2586 MHz) i think. * (Turbo ratios 6689) if calculate on base (2.00 GHz it should be 8000 MHz not 6689 !)

___________________________

Here is the SSDT for i7-2630QM

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

have you tried to patch appleICPM on your own? Starting from the vanilla (original) appleintelcpupowermanagement. If you have mountain lion 10.8.0 use the one on the installation disk, if you have 10.8.2 you have to extract from the 10.8.2 update package (for example using pacifist app)

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Yes, I tried many times to patch "AICPM" from vanila , but some AICPMPatches couldn't patche ("File is already patched or untested version") , another one ("AICPM") patches successfully about 8 or 12 places patches and the size is already 202 KB. so i got KP.

I Stucked on it !

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

:angel:

Finally, It worked. Patched. 239 KB. Now It works without KP.

:very_drunk: thank you otterellino !

So, with my natit CPU , does mac stucks, hangs again ? (Any Idea) ?

Can i use photoshop in mac without more stucks ? :D Im glad.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

I have not tried it yet, tomorrow I'll try and post here!

@vooroojak glad to see that you did it! MacOs didn't crash in these days, maybe I'm just lucky. I often check the kernel messages and what kext are loaded and everything is "normal"

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

And Have you fixed problem with battery life? Also standby mode doesn't work:/ Which kext is responsible for this?:/ how can i fix it?)

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

@Appp External subwoofer works, thinking that motherboard has control of it. Battery life is always about 2/2:15 hours, maybe the usb and other devices are always powered, unlike windows 7/8 which puts them in standby-mode using native ACPI motherboard table.

My standby works, and vooroojak's also. appleintelcpupowermanagement is responsible of that, have you patched it?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Hi, I am doing hackintosh on my n55sf too. I am wondering which/what kind of bootloader did you create to first start the installation? I am using U{censored} from {censored} to create the USB drive; however, after selected the boot from USB, and a long reading, it stops at "still waiting for root device". Did anyone ever see and solve this problem?

Thanks.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

@ wisesoar : If you just follow the same search, you would find similar articles ;)

take a look at Here

Or

Search in Google on your own ! :eagerness:

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Hi vooroojak,

Thanks for your reply, i fixed the problem by replacing a newer and quicker USB drive for unitbeast. And successfully installed the MAC x.

But, i have another question, does anyone here use MB{censored}? I am using the MB{censored}, but does anyone know what should i check to install and what not?

Thanks. I have asus n55sf i7 2670qm GT555m nvidia.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

hi guys

I didn't understand how to install OS on my laptop n55sf

can anybody help me to install it?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.