Jump to content
Rene

Clover Fake ID HD5450 Yosemite, El Capitan

Recommended Posts

Upload your config.plist here.

What motherboard do you have?

 

[Edit]

You mistyped the value. It should be 0x68E01002.

Do not forget the 0x in front.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hace 15 horas, Rene dijo:

Upload your config.plist here.

What motherboard do you have?

 

[Edit]

You mistyped the value. It should be 0x68E01002.

Do not forget the 0x in front.

I have tried both ways, but not running. Here is my config. I have another doubt how can I disable SIP , could this be the problem?. I modify my config plist through the clover configurator app. I use mount EFI, open EFi and inside clover FOLDER I open this config.plist. Is it the right way or maybe I am not modifying the right file and thats why I can not fake my card.

 

My mother board is Asrock G41c-GS and my graphic card Asus Radeon HD5450. Thanks again for your help 

config.plist

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can always install Clover on a USB key to try.

You forgot to add FixDisplay, see first post. (very important with FakeID, else it will not work)

You can also try to use SMBios for MacPro3,1. This one is very compatible.

SIP was already set.

 

Please try the new config.plist.

 

Good luck :)

config.plist

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2 de abril de 2016 at 20:49, Rene dijo:

You can always install Clover on a USB key to try.

You forgot to add FixDisplay, see first post. (very important with FakeID, else it will not work)

You can also try to use SMBios for MacPro3,1. This one is very compatible.

SIP was already set.

 

Please try the new config.plist.

 

Good luck :)

config.plist

Thank you very much for your time. I have tried you config.plist, now is little better as before, because it is detecting the card but as from the beginning only 7mb ram. Do you have any idea? Maybe replace card somewhere in the motherboard? modify something via DSDT (I do not know really what it is)? I attached picture to see what it detects.

screen.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I see you use my kexts AND FakeID. You should not use both methods. Remove FakeID from config.plist.

Use my kexts but use the right version for 10.11.4.

Install with Kext Wizard.

Rebuild cache with Kexts Wizard.

After that reboot and type in terminal:

kextstat | grep AMD

Show us the output.

Then look in About this Mac > System Report > Graphics/Display Device ID.

What is your Device ID?

Upload your DSDT.aml so we can have a look at it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5 de abril de 2016 at 20:32, Rene dijo:

I see you use my kexts AND FakeID. You should not use both methods. Remove FakeID from config.plist.

Use my kexts but use the right version for 10.11.4.

Install with Kext Wizard.

Rebuild cache with Kexts Wizard.

After that reboot and type in terminal:

kextstat | grep AMD

Show us the output.

Then look in About this Mac > System Report > Graphics/Display Device ID.

What is your Device ID?

Upload your DSDT.aml so we can have a look at it.

Hello, sorry but I made something wrong and my system did not start. At the end I followed your instructions, but I not sure about right version 10.11.4 (I have the folder "HD5450 El Capitan 68F9 68E5 68e1_V4-2.1" if not where can I download right one you mentioned? I downloaded Kext wizard. rebuild cache  and after rebooting I have this:

 

iMac-de-Abel:~ abelgilgomez$ kextstat | grep AMD

   99    0 0xffffff7f82381000 0x125000   0x125000   com.apple.kext.AMDSupport (1.4.2) 881EE599-0598-338E-B605-9038E888BDB0 <98 77 12 11 7 5 4 3 1>

  101    0 0xffffff7f8252e000 0x45b000   0x45b000   com.apple.AMDRadeonX3000 (1.4.2) 04636228-24F3-3C20-B4B4-7C5AFACEDFDB <100 77 12 7 5 4 3 1>

iMac-de-Abel:~ abelgilgomez$ 

 

 

Inside System this is whats inside:

 

ATI Radeon HD 5450 Series:

 

  Modelo de chipset:    ATI Radeon HD 5450 Series

  Tipo:    GPU

  Bus:    PCIe

  Ranura:    PCI Slot 0

  Anchura de canal PCIe:    x16

  VRAM (total):    7 MB

  Fabricante:    ATI (0x1002)

  ID del dispositivo:    0x68f9

  ID de la revisión:    0x0000

  Versión del driver EFI:    01.00.3180

  Pantallas:

Pantalla:

  Resolución:    1600 x 1200

  Profundidad de píxel:    Color de 32 bits (ARGB8888)

  Pantalla principal:    Sí

  Duplicado:    Desactivado

  En línea:    Sí

 

 

I do not know how to upload DSDT.aml. I attache one boot log maybe its worhty. 

 

Thanks a lot for your help.

 

 

I am still with 7 mb ram. And also I have tried to enable trim in SSD but no good results maybe I do something wrong that block all the changes I try.

 

 

 

bootlog.log.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×