Jump to content
  • 0
papaformigas

Failed to boot MACOSX El Capitan USB into my Acer 8951G Laptop: Windows boot all the time!!

Question

Failed to boot the usb MACOSX El Capitan into my Acer 8951G Laptop: Boots windows all the time

I am trying to install El Capitan to my laptop Acer Ethos 8951G laptop.

I did my USB boot drive accordig to the OS X El Capitan 10.11 U{censored} 6 Clover Installation Guide .

So I made the Boot USB and then I went to the Bios of my Laptop and there is not such "Optimised defaults" so I loaded the default Bios values and saved them. Then I changed the boot order with F12 to boot from the USB stick but nothing happened ... and Windows 7 starts loading up...

Iam lost because no matter which method I follow when i try to boot it do not recognize the USB boot drive and runs immediately to windows.

Help here what I need to do...

Here the specs of my laptop just for you to check if its compatible wth Macos El Capitan or other version:
Mainboard : Acer SM81_HR
Chipset : Intel HM65
Processor : Intel Core i7 2630QM @ 2000 MHz (max : 2900)
Physical Memory : 4096 MB (2 x 2048 DDR3-SDRAM )
Video Card : Intel® HD Graphics 3000
GPU: Nvidia GeForce GT 555M
Hard Disk : Seagate ST9750423AS (750GB)
DVD-Rom Drive : Optiarc BD ROM BC-5500S
Monitor Type : N184H6-L02 - 19 inches
Network Card : Realtek Semiconductor RTL8168/8111 PCIe Gigabit Ethernet Adapter Network Card : Broadcom BCM43227 802.11b/g/n
Bluetooth: Broadcom
Fingerprint: EGISTEC
USB 3.0: Renesas
Webcam: Integrated
Speaker: 5.1 Dolby integrated

 

The BIOS of my Laptop is from InsydeH2O and there are only few parametres that can be changed..

It just have:
- "Information (sistem and Bios Information not editable)",
- "Main" (that haves option Quiet Menu, Network Menu, F12 Boot Menu, D2D Recovery and SATA Mode)
- "Security" (boot passwords, etc)
- "Boot" ( all devices that can be ordered to boot first (HDD0, HDD1, ATAPI CDROM, USB FDD, USB HDD, NETWORK BOOT, USB CDROM)
- "Exit" (save, default values, etc)
 

Edited by papaformigas

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Make a new  installer.the tools ur using we dont support it 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
13 minutes ago, Chip3211 said:

Have your Laptop uefi?

why not u read it what i wrote...yes UEFi 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 13/06/2016 at 5:05 AM, Chip3211 said:

You don't write anything with uefi ...
It sounds like Clover is installed in efi Mode and not in Legacy mode

Hi can u check finalize installation section there is a section called Clover UEFI.

EFI where is clover installed and its always creates EFI folder ,so make sure u are on legacy or UEFI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×