Jump to content
  • 0
mig81

ATI 5450 on MACPRO with 10.11.6 problem

Question

Hello, I cannot run my ATI HD5450 on MACPRO 1,1 with 10.11.6

It run ok under 10.7 lion with the 68F91002 kext modify manually on ATI5000controller and the other ATIRADEONX3000.

 

I tried to do the same on 10.11.6 but nothing. I can see only black screen.

Now I have both video card on the MacPro and it works with GT7300 but in system report It says no kext loaded for the other video card....



Here the report:

Last login: Thu Sep 27 13:12:27 on console

michis-Mac-Pro:~ michi$ kextstat | grep AMD

  121    0 0xffffff7f822a7000 0x125000   0x125000   com.apple.kext.AMDSupport (1.3.6) 83090AC0-12F4-3913-875B-34864770E7AD <120 90 12 11 7 5 4 3 1>

michis-Mac-Pro:~ michi$

 

I loaded both them manually but how can I load them at the boot? I think this is the problem....

Here the report:

Last login: Thu Sep 27 20:56:21 on ttys000

michis-Mac-Pro:~ michi$ sudo kextload /System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext

Password:

michis-Mac-Pro:~ michi$ sudo kextload /System/Library/Extensions/AMD5000Controller.kext

michis-Mac-Pro:~ michi$ kextstat | grep AMD

  111    1 0xffffff7f822d4000 0x125000   0x125000   com.apple.kext.AMDSupport (1.4.2) B1E391D3-E002-32E9-ACD4-7465DF9CCF7D <110 84 12 11 7 5 4 3 1>

  128    0 0xffffff7f8247c000 0x45b000   0x45b000   com.apple.AMDRadeonX3000 (1.4.2) 76FC78E2-43C3-35D5-8AA6-B7AFE18EE963 <127 84 12 7 5 4 3 1>

  129    0 0xffffff7f828d7000 0x5f1000   0x5f1000   com.apple.kext.AMD5000Controller (1.4.2) 483B9948-D660-3BD2-A9A6-07168CB09401 <111 84 12 11 5 4 3 1>

michis-Mac-Pro:~ michi$

Now I'm not use clover boot loader, I'm just use the original boot loader to boot 10.5/ 10.7/ 10.11/ win7

 

thanks

Michele

screen.thumb.jpg.c742b42c130fb331420d08b91f893e84.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

Hello @mig81!

 

Sorry for the late reply...

 

By "original" boot loader you mean Chameleon? Let's change it to Clover?

 

Post the complete hardware information and let's start the setup...

 

[EDIT]

 

I just noticed that you are on a real MacPro1,1...  😅

 

Anyway, you can use Clover the same way, the thing is, you must inject only Video properties...

 

You can also, make a try using Lilu.kext + WhateverGreen.kext...

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
23 hours ago, mig81 said:

Hello, I cannot run my ATI HD5450 on MACPRO 1,1 with 10.11.6

It run ok under 10.7 lion with the 68F91002 kext modify manually on ATI5000controller and the other ATIRADEONX3000.

You are using pikerAlpha boot.efi patch ?

if not then use that and  you can use his boot patch with clover to.I think its the best way to run on unsupported macs

http://piker-alpha.github.io/macosxbootloader/

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yes, I'm using pikerAlpha boot.fi patch. I tried to install Clover 2,4 r4674  but the installation failure...maybe because I'm booting 10.11 from a firewire hard disk?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Not sure if the FireWire drive is your issue, but, you should definitely take it out of the equation if you can.

 

Keep it as simple as you can until it works - then you can add the bells and whistles :)  

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
6 hours ago, mig81 said:

Yes, I'm using pikerAlpha boot.fi patch. I tried to install Clover 2,4 r4674  but the installation failure...maybe because I'm booting 10.11 from a firewire hard disk?

Firewire should not cause any issue.

Can you make a USB with clover boot for testing purposes

Also post clover error log so we can check what errors you have.

Also post Darwin dumper reports.

 

NB> Quick help join our discord :)

https://discordapp.com/invite/JPYEKYN

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×