Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'WIFI'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Support Forums
    • General Discussion
    • Guides & Tutorials
    • Bootloaders
    • OSx86.net Installation
    • OSx86.net Post Installation
    • Laptops / Notebooks
    • DSDT
    • Hardware questions
    • Frequently Asked Questions
    • International
    • Macintosh Support Forums
    • Virtual Appliance (VMware / Parallels)
    • Hackintosh Premium Support
  • OSx86.net
    • Forum Rules
    • News and Announcements
    • Feedback
  • Community Showcase
    • Contest
    • Dream Machine Project
    • Show your Hackintosh
  • Playground
    • Hobby Corner
    • Attic
    • Garage
    • Cellar
  • Archive
    • General Troubleshooting
    • Hardware and Drivers (Kexts)
    • Software (Windows)
    • Warn the World Campaign
    • EFi-X™ Users Anonymous

Categories

  • Hackintosh Guides
  • Reviews
  • News

Categories

  • Hackintosh Tools
  • Bootloaders
    • Chameleon
    • Clover
    • Ozmosis
  • Miscellaneous
  • Videocards
    • NVidia
    • ATI
    • Intel
  • Audio
  • Network
  • Chipset
  • USB Images / Packages
  • Kernels
  • ISO
  • DSDT
  • iOS Hack
  • BIOS

Found 85 results

  1. Hi, I am having tough time trying to make my WIFI card Atheros AR956X work on my ASUS X556U laptop, I tried many fixes but didn't work. I made it detectable but it still can't find any networks. Is there any way I can fix this ? I attached the gen_debug output debug_922.zip, you can find it from here : https://github.com/black-dragon74/OSX-Debug debug_922.zip
  2. Edit: Now WiFi working using Native IO80211Familly.kext. I add (copy and paste) PlugIns kext from other PlugIns kext Hai, I'm new here So I have N{censored} OSx 10.8.5 installed on my Laptop Acer Aspire 4738z with 2.0GHz Intel Pentium. For network, it had BCM557780 Gigabit Ethernet and Atheros AR9287 (AR5B97 on Windows). I two got kext downloaded (forgot where excatly from), IO80211Family.kext and IONetworkingFamily.kext. Installed use Kext Wizard, Rebuild System Kext Caches and reboot. On System Information-Hardware-Ethernet Cards it's look like OSX detect myEtherner Card. Even in PCI Card to, it show drive installed Yes. The problem is my WiFi is installed (on PCI Card information) but when clicked "Wi-Fi: No hardware installed". On DPCIManager-Model show information about Wireless Network Adapter (802.11 a/b/g/n), PCI List show correct Vendor and Device ID. This is info.plist from WiFi kext Can someone guide me to fix this.
  3. Atheros AR9485 kext.

    Version 1.0.0

    1,256 downloads

    Atheros AR9485 (and possibly AR95xx) working with this patched AirPortAtheros40.kext on Sierra.
  4. Successfully install all the kexts and ethernet is working like a charm but wifi is not detected.. I've already tried atherosI08211family.kext and wifiinjector.kext But neither wifi nor bluetooth is working. this is my toshiba satellite pro laptop's ethernet card details : Qualcomm Atheros AR8161 PCI Express Gigabit Ethernet: Name: ethernet Type: Ethernet Controller Bus: PCI Vendor ID: 0x1969 Device ID: 0x1091 Subsystem Vendor ID: 0x1179 Subsystem ID: 0xff1e Revision ID: 0x0010 Link Width: x1 BSD name: en0 Kext name: AtherosE2200Ethernet.kext Location: /System/Library/Extensions/AtherosE2200Ethernet.kext Version: 1.0.0 this is the wifi details : Software Versions: CoreWLAN: 5.0 (500.35.2) CoreWLANKit: 4.0 (400.35) Menu Extra: 10.0 (1000.33.2) System Information: 9.0 (900.9) IO80211 Family: 7.0 (700.52) Diagnostics: 4.0 (400.68) AirPort Utility: 6.3.4 (634.17) for bluetooth : no info found. so my question is : how can i enable wifi and bluetooth in my hackintosh ??? please help. thank you.
  5. Hi, Is there anyone out there who can help getting the drivers for killer 1535 for Alienware R3 15 for Sierra Hackintosh. Help would be much appreciated. Thanks
  6. Hi, guys. I’m facing a problem with a wifi/bluetooth combo card. I bought this PCI-e 1X adapter and a BCM943224PCIEBT2 (BCM43224) card, which is a common module on Macbook Air models from 2010 up to 2012. The items were bought separately, and when they both arrived I installed on a PCIe slot of my machine running OSX 10.11.5 (El Capitan) and connected the mandatory micro usb port of the module on a USB port on the back of my Gigabyte motherboard using the provided cable. The wifi is fully recognised and works effortlessly and though the bluetooth module is present on the Preferences Pane and on OSX menu bar, it simply doesn’t recognise my Magic Trackpad and Magic Keyboard (they both are recognised by my Macbook Pro). I tried to make it recognise something else (an AirTracks bluetooth headphone), but it was to no avail. Strangely, there is a unknown device which appears on the bluetooth panel which I have no idea what it is (it is not mine for sure, it could be from a neighbour or it simply could be an error, since it doesn’t recognise my Apple devices which are in front of it). This unknown device is shown with the Magic Mouse icon, but it doesn’t connect too and it is not shown on the Magic Mouse portion of the Pref Pane. I installed Sierra and Mavericks on a separate partition to verify if it was not simply an El Capitan issue, but it worked the same way on both: wifi fully working, bluetooth present on Preferences Panel, but nothing is recognised. I also have installed both BrcmFirmwareData.kext and BrcmPatchRAM2 following the instructions here first on S/L/E then on Clover/Kexts/10.11 folder on EFI partition and things are the same. I’m already providing the System Information screenshots showing the wifi, bluetooth and USB Hub info for you to check what is possibly wrong here. My setup is made of an Intel i7 4770 on a Gigabyte Z97M-D3H with 16Gb of ram (2x8 HyperX modules) and OSX installed on a SanDisk SDSSDA240G. I’m using Intel onboard graphics.Can you guys help solve this issue? Thanks a lot!
  7. I recently built a custom Hackintosh, and am very pleased with everything EXCEPT for one major problem; I installed a TP-LINK Archer T9E PCI Express AC1900 Wireless Dual Band PCI Express Adapter and for some reason, my Hackintosh simply cannot recognize this device at all. It is a huge issue to not have a wireless internet connection, especially since my work is almost entirely done online. Here is a list of the important hardware I am using to run macOS Sierra (10.12.2):-GIGABYTE GA-Z170X-UD5 Motherboard-Intel Core i7-6700K Skylake Quad-Core 4.0 GHz Processor-TP-LINK Archer T9E PCI Express AC1900 Wireless Dual Band PCI Express AdapterI was under the impression that this wifi adapter was natively supported by macOS X, but apparently I was wrong. Perhaps there is something I need to do in the BIOS to enable PCIe compatibility? My motherboard is currently running the F5 BIOS software, fyi. I would love to get this problem resolved, so any help is much appreciated!
  8. I have just recently built my Hackintosh, and managed to get the sound working, and the wifi card working. The OS I am using is Mavericks and the boot system I am using is chameleon. I have searched for solutions on the web for kexts, solutions and fixes. I am struggling so badly with this one, and I get lost on the third step after downloading source files and a compiler of some sort, and not knowing what to do with it it all. Please help.
  9. Change my wi-fi board

    Hey guys, actually I use an atheros AR9485 wifi board, but I saw it's not supported, should I change my wifi board? For what model? There's a way to get bluetooth too?
  10. wireless settings

    Good morning, I managed to successfully install Yosemite (Hackintosh Zone) on my device (Acer Aspire E1-571), but unfortunately the internet did not work, If you can find my kexts, please teach me to install them because I am three months trying to work and nothing for now ... Information: Wireless = Acer Nplify (TM) 802.11b / g / n Ethernet = Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet Please, if there are kexts, and how to install them
  11. Asus N76VZ workaround

    Hello,? ? I'm trying to understand how to patch a DSDT with my Asus N76VZ. Until now, I used to boot with an already patched DSDT found a year ago, and I can't remember where. Maybe on?http://ukrainianiphone.com/ because I called it "russian_dsdt".? ? So I already applied a lot of patch but I can't get sleep and WiFi to work.? ? ? ? Here are the problems I got :? ? - When I click the sleep button from Apple's menu, it just turns off the screen and sound, but does nothing else (even the keyboard backlight doesn't turn off). If I press Fn+F1 (Sleep shortcut), sleep seems to work but when it should turn off the fan and the power button light. With exactly the same config but with the russian DSDT, Fn+F2 work OOB (except the GUI freeze at wake up, I can only move the mouse cursor) but it doesn't from Apple's menu (it just turns the screen and sound off). ? - WiFi (AR9285) work OOB with russian DSDT (if I patch the kext because it doesn't have the DSDT patch), but does not detect any network if I use my patched DSDT with AR9285 WLAN patch from RehabMan. WiFi seems to work and searching for available network but just not detect anything. I tried with and without DSDT patch, and with and without kext patch (and with both or without both, even if it's seems useless to me). ? ? ? About the WiFi, I really don't understand because both DSDT are identical for this device. I can't get what makes the difference in the russian DSDT because some parts are really differents, for exemple, the guy who write it used a OSDW method that check if the actual OS is darwin, and used it in a lot of method I haven't in my OEM DSDT/SSDTs. Here are the patches I applied to mine :? # ? [Graphics Patches]# ? ? —> [NVidia] Disable from _INI ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?(Disable Nvidia Card on startup)# ? ? —> [NVidia] Disable/Enable on _WAK/_PTS ? ? ? ?(Disable Nvidia Card on wake)# ? ? —> [intel] Rename GFX0 to IGPU ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?(Rename GFX0 to IGPU for better power management)# ? ? —> [intel] HD4000 High Resolution ? ? ? ? ? ? ? ? ? (Enable HD4000 for High Res)# ? ? —> [intel] Brightness Fix ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?(Enable Brightness management from OS X System Pref)## ? [Audio patches]# ? ? —> [Audio] HDEF Audio Layout 28 ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? (Enable audio management through layout 28)## ? [system patches]# ? ? —> [system] AC Adapter Fix ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? (Enable AC Adapter to be recognised in OS X)## ? [WiFi patches]# ? ? —> [WiFi] AR9285 ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?(Inject AR9285 WiFi card into OS X for native support)?I also applied some patch from EmlyDynesh to get battery and keyboard to work correctly :?- Battery patch- BrightnessKeys_patch- KeyboardBacklight_patch- Optional_Fn_Key_Patches_Alt- WiFi/Bluetooth Toggle patch (4 toggles)?And some common patch from Clover boot-loader :?- Fix New Way- Fix HPET- Add MCHC- Fix SBUS- Fix Darwin- Fix RTC- Fix WAK- Add IMEI???I already tried to boot with the OEM DSDT with only disable NVidia patch, HD4000 high res patch, and clover patches, but doesn't seems to change anything about sleep or WiFi. I also tried to apply the content of SSDTs (IDE0 and IDE1 methods and devices) but didn't change anything.?I'd really like to get them to work because my actual DSDT brings a lot of improvements over the russian, like 4 levels for keyboard backlight, or the Asus specific button to work, or the battery level. Also I'd be proud having my own working DSDT? ???Less important but if anyone could answer me, that would be awesome :?I found this post :?http://www.insanelymac.com/forum/topic/297917-enabling-gt-650m-optimus-disabled-via-bios/ I already brick a laptop (Acer V3-771G) disabling the IGPU with a modded BIOS, two years ago (today, I'm sure it won't work anymore because I burn the screen, I thought maybe I just connected the display in the wrong way but the smoke that goes out of the screen confirms me I didn't? ). Today, I know that you only can deactivate if you have a muxed connection, but I'd like to know if N76VZ is also muxed ?? Or if anyone could tell me how to test it the safer I can ??I'm an experienced user, I already broke what I had to broke, and I won't make the same mistakes I'm learning computer science since 2 years and I love hacking on Linux and OS X, I learned a lot with hackintosh and DSDT andthis is why I'm trying to fully understand how to make a complete DSDT.?Hope I didn't made too spelling mistakes in this post, I'm French ?Thanks !? If needed, here are my specs :? Software :? - OS X Yosemite 10.10.3- Clover Bootloader (revision 3202) - UEFI laptop Hardware :? - Laptop : Asus N76VZ?- Graphics : Intel HD 4000 / NVidia 650M (Optimus)- Sound : ALC 663 - Touchpad : Elan touchpad V4 hardware- WiFi : AR9285- Bluetooth : AR3011 I joined some files :?- config.plist : my actual Clover's config?- untouched_dsdt.dsl : the DSDT just extracted from Linux with ACPIDump - patched_dsdt.dsl : the DSDT I extracted patched personally- russian_dsdt.aml : the DSDT found a year ago with google (seems to be for N56VZ which is very similar)files.zip
  12. RT2870USBWirelessDriver.kext

    Version 5.0.1.22

    2,414 downloads

    For 230 types of IOKitPersonalities ! Full list is included in download Chipsets : RT2770;RT2870; RT3070; RT3071;RT3072; RT3370;RT3572 ;RT3573; RT5370;5372;RT5572;MT7610;MT7612;MT7650; MT7662; ;RT8070;RT9707
  13. My Lenovo L520 had a whitelist which stopped boot with the error: ? "1802: Unauthorized network card is plugged in - Power off and remove the miniPCI network card (1199/0218)" (or something similar) ? As the installed intel centrino wireless card did not work with OSX I bought a very cheap ( <5€ ) Atheros AR9285 mini pci card.? ? The site bios-mods.com has many solutions for problems like this. This is a link to the forum topic: ? https://www.bios-mods.com/forum/Thread-Lenovo-L420-whitelist-removal ? This link is for the file download: ? https://app.box.com/s/j4fffsagyzlohxmnvq6t ? Worked great for me, never again a whitelist. I can install any wifi or wlan card now. ? I put the files into the download section. http://www.hackintoshosx.com/files/file/4399-thinkpad-l420-l421-l520rar/
  14. Hi there, ? I have a HP 430 Notebook, with specifications ? NoteBook Model: HP 430 Notebook PC ? Product Number: A2N30PA#AKL ? Serial Number: 5CB1334ND4 ? System Board ID: 3672 ? Product Configuration ID: CNB1 058A100000004C10002600000 ? System Board CT Number: PCANEA5JE1CC85 ? BIOS Version: F.39 ? Processor Type: Intel? Core i3-2330M CPU @ 2.20GHz ? Total Memory: 6GB ? WLAN FCC ID: PPD-AR5B195-H ? Bluetooth FCC ID: PPD-AR5B195-H ? I have installed OS X 10.9 - Mavericks successfully with bootflag cpus=1. Later i applied kernel patcher to get rid of that. But i don't have proper kext files. My installer comes with clover by default. So If i use MB{censored} it installs Chimera. I dont know what to install from MB{censored}. Can i use HP Probook installer. If yes for which version of probook? How to get HD Graphics 3000 working properly. and wifi. Please guide me guys. ? ? ? ? ? ? ? ?
  15. Hi guys! I've finally managed to get my N{censored} OSX Mavericks 10.9.0 working with my system, but now I just need to find a kext for my wifi! ? My system is as follows: ? AMD FX-4100 Quad Core CPU NVIDIA GeForce GTX 780 Graphics Card 16GB RAM ASUS M5A78L-M USB 3 Motherboard ? Everything worked perfectly from the get go, graphics, sound etc... ? I'm trying to find a kext for the wifi, which is a PCI?TP-LINK TL-WN951N wireless adapter. ? Does anyone know where I can get the kext for this? I've heard it is one of the compatible cards, but can;t seem to find a kext? ? Thanks!
  16. Hi , ? i have HP laptop dm4 i have instelld Mavericks 10.9.4 and everything is perfect , except one thing which is the WIFI Ethernet is working fine, but there is no WIFI , the interface is not exist at all i think it needs its driver my wifi card is ? Intel wifi/wimax 6050 link ? how can i fix this issue? ? i have tried tons of wifi drivers but none of them are for exactly the 6050 chip , and nothing work ? Thanks
  17. Strange thing happening

    Hi Guys, ? Need some help here. ? My build is in my signature if you need to refer to that to help me. ? Basically I used one of N{censored} Kexts for my Wifi Card... Airport now works fine and I can connect to my Home Wifi. The problem now is that when i try to go to a webpage, it loads to about a quarter of the way and stops loading. ? Also when I went to network diagnostics it shows connected but at the side Server and Internet are changing from green to red every 30 seconds or so. Its very strange, Im not sure what is going on. ? Extra help if you can... Can someone help me out with a graphics kext for the built in graphics on my AMD A8 APU? ? ? • AMD (Trinity) A8-5600K Black Edition Quad-Core 3.60GHz Accelerated Processor • 8GB 1600MHz DDR3 (2x4096) Memory • 1TB SATA III Hard Drive • Graphics: AMD Radeon HD 7560D • GIGABYTE™ AMD A75 Socket FM2 DDR3, SATA 6G & USB 3.0 ?
  18. A week ago I installed N{censored}'s Mavericks,everything worked perfectly except the Wi-Fi. I tried several things,like installing modified kexts,modifying them to my device ID,installing mpkgs,using networksetup... And I'm still trying.My wireless adapter appears in lspci,but not in System Report or other utilities.. Config: Laptop:Packard Bell EasyNote TS11HR-120IL CPU:Intel Core i5 2410m 2.3GHz GPU:Acer GeForce GT540M RAM:4GB 1333MHz Wireless adapter:Atheros AR5B97 Thanks! Update:Partially solved.DPCIManager now recognizes the card as a Wireless Adapter. But how do I add it to my network config? Update #2:And...it's gone
  19. hi all, ? a couple of week ago I was able to install Hackintosh-Mavericks 10.9.2 on a Samsung NP530U3B Ultrabook laptop. Thanks m.gbt for the guide on this forum (http://www.osx86.net/topic/20310-guide-uefi-mavericks-1092-on-samsung-np530u3b-laptop/) because after some issues it WORKED!? ? One hardware thing I did differently from the guide is that I replaced the original wifi card (not mackintosh compatible). In stead of using an WiFi USB ?adaptor, I bought and installed an?Atheros AR5B95 mini PCI-E adaptor and after installing the AirPortAtheros40.kext the WiFi worked.? ? But unfortunately, I keep on running into the same wifi-after-sleep problem over and over again: going into sleep-mode, it seems that the hardware is powering off the wifi card, since the small LED on the left-front side goes out and does nor re-light again after the system awakens. The system utility->network->wifi indicator is saying it is has status ‘on’ but is showing a yellow bulb. Turning wifi off and on again doe NOT solve the problem, it looks like the power-connection to the wifi adapter broke down and is not re-set after the awake. The LED on front is nor re-lightned and wifi does not work anymore. The system needs a shutdown and re-start to get wifi working again ? any ideas how to solve this? Caren
  20. Hello, ? I search for kext to my Wifi Broadcom BCM943227HM4L, Realtek Cardreader and Conexant Audio Driver, but didn´t find a solution which works for me. Can you help me, please. =) ? My system: ? Acer?TravelMate 8473TG-2414G50Mnkk :: CPUIntel Core i5-2410M 2.3 GHz:: MainboardIntel HM65:: Speicher4096 MB, DDR3, 1333 MHz, Hyundai Electronics (Hynix), 2 Bänke, maximal 8 GB:: GraphiccardNVIDIA GeForce GT 540M - 1024 MB, Kerntakt: 672 MHz, Speichertakt: 900 MHz, 8.17.12.6800:: HDDWDC Scorpio Blue WD5000BPVT-22HXZT1, 500 GB 5400 U/Min Scorpio Blue:: SoundIntel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller:: Ports3 USB 2.0, 1 USB 3.0, 1 VGA, 1 HDMI, 1 Kensington Lock, 1 eSata,? Card Reader: SD, MMC, xD, MS, MS PRO, 1 Fingerprint Reader, RJ-45:: NetworkBroadcom NetXtreme Gigabit Ethernet (10/100/1000MBit), Broadcom 802.11n (a b g n ), 3.0 +HS Bluetooth:: Optical DrivesMATSHITA DVD-RAM UJ8A2AS
  21. Hi guys, I have attached my screenshot of my Wifi Whitelist here. I can only these wifi cards. I am currently using CLOVER efi as my boot loader. I was wondering that, lets say, I use one of the cards mentioned in the title of this thread as a replacement to my current intel centrino 1030n, can I get it to work using the fake-id within clover? I managed to even spoof my intel card into being recognised as a broadcom card but of course it won't work because there are no drivers for intel cards. However in case of broadcom tthere is support.? ? Can I spoof a 4727 to work as a 4233 or other working bcm cards using clover? anyone with any insight on this, please help me out. ? My whitelist as attached allows me only to use Broadcom 4727 and Atheros 5390/92. I want to spoof either the atheros into thinking its a 9285 or any other working wifi on osx is this possible?
  22. Hi! I had been install hackintosh on my laptop Packard Bell EasyNote TX69HR and it works fine, but there is one problem: I can connect to free Wi-Fi without any problems, but when I am trying to connect to encrypted Wi-Fi network with WPA2 PSK it shows me "Failure to connect". But the password is right 100%. I tested it on many networks, so it is on each one. How can I fix this problem? Any ideas? Thanks for help.
  23. Hi there, I'm building a Hackintosh for a friend of mine, and everything went fine except that I can't connect to internet.? His board is a Z77-DS3H so I installed an Atheros ethernet fix. The strange thing is that all seems right, I even have a green light saying "Connected" in the network settings, but still can't navigate with Safari. I have a WiFi USB dongle, the TL-WN725N, and downloaded the right drivers from this page?http://www.osx86.net/files/file/3539-tp-link-tl-wn723n-v3-tl-wn725n-v2-usb-wifi/?. Here are some images; in one of them the WiFi option in is clearly blocked, I believe it's because when I installed the OS I selected the option "This computer connects to internet with an internal Ethernet card" (the WiFi option was also blocked back then). ? I hope you can help me with this, thanks! ? ?
  24. Hello everyone. I have tried the last 2 days make work my wireless in my hackintosh (Mountain Lion) but i am not sure if is possible because i tried everything that i can do. My laptop is:?http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&lc=en&docname=c03102380 I don't really know if this is compatible or not. If not please can you let me know to stop find solutions, and suggest me a wifi usb to buy that sure it´s gonna work in Mountain Lion? One thing more. If anyone can solve my problem i can pay a reasonable donation. Thank you very much. ?
  25. Hey, I installed N{censored}'s mountain lion on my samsung ativ 2 (np270e5v) and it worked well. I have 2 issues: 1) internet not working 2) no sound I don't really care abound sounds, since I would only use the laptop for webdesign tasks, but I must have internet to do my job. I tried MB{censored} (tried every singel driver at least once) but I faield. Searched for hm55 kexts and read a hundred tutorial but I found nothing. I would be very glad if anyone could give me some advice!
×