Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'dell'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Support Forums
    • General Discussion
    • Guides & Tutorials
    • Bootloaders
    • OSx86.net Installation
    • OSx86.net Post Installation
    • Laptops / Notebooks
    • DSDT
    • Hardware questions
    • Frequently Asked Questions
    • International
    • Macintosh Support Forums
    • Virtual Appliance (VMware / Parallels)
    • Hackintosh Premium Support
  • OSx86.net
    • Forum Rules
    • News and Announcements
    • Feedback
  • Community Showcase
    • Contest
    • Dream Machine Project
    • Show your Hackintosh
  • Playground
    • Hobby Corner
    • Attic
    • Garage
    • Cellar
  • Archive
    • General Troubleshooting
    • Hardware and Drivers (Kexts)
    • Software (Windows)
    • Warn the World Campaign
    • EFi-X™ Users Anonymous

Categories

  • Hackintosh Guides
  • Reviews
  • News

Categories

  • Hackintosh Tools
  • Bootloaders
    • Chameleon
    • Clover
    • Ozmosis
  • Miscellaneous
  • Videocards
    • NVidia
    • ATI
    • Intel
  • Audio
  • Network
  • Chipset
  • USB Images / Packages
  • Kernels
  • ISO
  • DSDT
  • iOS Hack
  • BIOS

Found 82 results

  1. I followed this guide to try hackintoshing my laptop. Creating Install Media ✓ Changing BIOS setting ✓ Booting to the Installer ❌ When booting I do get the clover boot menu. But when i select "Boot macOS from HFS+ volume" I am just getting a black screen. Do i need extra boot arguments? Do i need a different install media for this PC? Is this PC even compatible with Hackintosh? Hope to get an answer soon!
  2. I need help in installing Hackintosh into my Dell Inspiron 14R N4010 I have made a U{censored} installer and managed to run the bootloader. However, the installer does not push through. Please help. Thanks. What else do I need in order to make this work? Thanks.
  3. I need help in installing Hackintosh into my Dell Inspiron 14R N4010 I have made a U{censored} installer and managed to run the bootloader. However, the installer does not push through. Please help. Thanks. What else do I need in order to make this work? Thanks.
  4. Dell N7110 DSDT Patched

    Version 1.0.0

    56 downloads

    Dear friends, here is mine N7110 dsdt patched for installation on Sierra, I didn't tried this on other versions of OSX but it should work on EL Capitan at least, my wifi card is AR5B95 AR9285+AR3011. BT is working OOB, WiFi is working with toledaARPT kext installed with easykextpro and always followed by sudo touch /System/Library/Extensions I will post my clover folder and kexts also. Everything is working like a charm. I also found Mieze FE driver but for some reason only original Realtec driver is working good for me. There is only 10Mbps but it is full duplex at least :). Sleep is working too ( hey, a lot of probooks doesn't have working sleep ) UPDATE - New version soon, I am working on disabling nVidia Optimus via DSDT and SSDT, and DSDT will be patched for ALC269 Device ID 28.
  5. Version 1.0

    861 downloads

    Bundle for for running OSX Mavericks on Dell Latitude E5420 Processor: Intel 2nd Gen Core i3 i3-2330M / 2.2 GHz ( Dual-Core ) RAM: 4GB Max Resolution: 1366 x 768 Graphics Processor: Intel HD Graphics 3000 Dynamic Video Memory Technology
  6. Dell 3521 intel graphics

    Hello, I have a dell 3521 laptop.I was able to install yosemite ok.But only thing is the graphics drivers.shows no kxt install under system info.My CPU is a intel 2127u 1.9 id 30609.I used yosemite zone.dmg for install and MB{censored} after that.in system info it shows: type: GPU bus type built in ,ram 4mb vendor intel 0x8086 device 0x0156, kernel ext info: no Kext loaded display is 1366x768. in org.chameleon.boot.plist I have: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>EthernetBuiltIn</key> <string>Yes</string> <key>GraphicsEnabler</key> <string>No</string> <key>IGPEnabler</key> <string>No</string> <key>Kernel Flags</key> <string></string> <key>Legacy Logo</key> <string>Yes</string> <key>Timeout</key> <string>2</string> <key>Graphics Mode</key> <string>"1920x1080x32"</string> <key>UseKernelCache</key> <string>Yes</string> </dict> </plist> How can I get enable the Intel HD graphics ?
  7. Version 1.0

    154 downloads

    here i the latest DSDT patched for Dell 7537 Intel 4500U+intel HD 4400+1080P laptop can be used for 10.11 and (tested working) need a port injector to get USB fully functionality
  8. Hi, I have successfully installed OS X 10.10 .1 Yosemite on my Dell XPS 15 2011 Model. Installation: 1. U{censored} Method. 2. Boot flags: -v dart=0 3. MB{censored} 7.1: EasyBeast, RealtekRTL81xx v0.0.90, No Graphics, No Audio, Disk Intel Generic AHCI SATA,ElliotForceLegacyRTC,EvOreBoot,FakeSMC v6.11.1328, PS/2 Keyboard/Mice and Trackpads, USB 3.0 -Universal, Bootloader Chimera v4.0.4, DropSSDT=yes,Generate CPU States =yes, Hibernate Mode -Laptop, Use Kernal Cache, SMBIOS-> MacBookPro6,1 Specs: Dell XPS L501X Laptop Intel® Core? i5-460M Processor (2.53GHz, 2Core/4Threads, turbo up to 2.8GHz, 3M cache) 1st Gen Core Processor Intel Wireless Driver(6200/6300) 4GB 1333MHz DDR3 SDRAM (1 x 4GB) 1GB NVIDIA® GeForce® GT 420M graphics with Bluetooth Intel WiFi Link 6200 (802.11a/g/n) Half Mini-card Working: 1. OS X is booting. 2. Resolution & Graphics(Intel HD Graphics QECI) is fixed after downloading and installing OS X 10.10 1st gen graphics kexts. 3. Audio is working-> N{censored} All-in-one Audio Texts. Not Working: 1. Ethernet is not working.--> Unable to connect to internet when connected using ethernet cable. Shows Status: Connected Ethernet has a self-assigned IP address and will not be able to connect to the internet. 2. When I tried to connect to internet using USB dongle. it shows Connection Terminated. But Network application is showing Network strength and I am able to receive messages. 3. System Information is not working properly? Tried: 1. Installed N{censored} All-in-one Network kexts. Please help! Some one please explain/help me how to enable internet connection in this hackintosh. Waiting for your reply. Thanks & Regards, Siva
  9. Compatability

    I want to put os x on a computer. I have two choices, the Dell inspirion 15 3000 series 703270, or the Hp x2 tablet pc 10-k010nr. I already talked to Hp support, and they said the hp tablet pc is designed like a regular pc so it can have bios access, run the same version of os as a regular pc would. ?THe tablet also has a keyboard and mousepad, so it dosnt need to be touch screen %100! 1.?http://www.officedepot.com/a/products/703270/Dell-Inspi... 2.?http://www.officedepot.com/a/products/488121/HP-Pavilio... Also would linux mint work in the tablet pc? Thanks. ? ? THANKS YALL
  10. My situation is really strange. I installed Windows 8.1 and Mavericks in one hard disk drive with three partitions, one for each operating system and one just for storage purpose. Since my wireless network card (BCM943142HM) is not usable in OS X, I bought a USB Wifi Adapter (TP-LINK TL-WN725N) so that I could access internet. But when I use a lot of internet bandwidth (downloading torrents) the computer freezes completely. So I decided to work heavy internet use in Windows and just specific tasks on OS X. I’ve been using my computer in this way for almost 8 months without any additional issues.? ? But recently I found somewhere that in order to stop the random freezes caused by the high internet’s bandwidth use, I had to disable Spotlight. So I did it, but the freezes continued. However I noticed that I could use the computer for a longer period of time before it froze again. ? So here is the problem. Yesterday, after some of this freezes I restarted the computer and now it beeps 8 times while booting indicating a display problem according to Dell, and the display shows up like this while booting and in Windows: ? ? ? But inside OS X the screen turns off. When I perform the display test according to Dell (holding down the D key and then pressing the Power button to turn on the computer) it shows solid colours indicating that the display panel is working correctly. Right now I’m using an external monitor connected to the HDMI port which is working correctly in both operating systems.? ? Inside OS X it’s like there is no display panel connected to the graphics adapter, and in Windows it detects the display panel as a generic monitor. ? I’m really concerned about this. I know this is not a common problem, so I would appreciate any help!
  11. DELL Optiplex 755 Graphics Question?

    I have a Dell Optiplex 755 and It has a Intel Q35 Express Chipset Family Graphics Card. I was wondering if this Graphics Card will work with Mac OS X? ? Thank You
  12. I have a dell Optiplex 755 and will my graphics card work? ? I have a Nvidia GeForce 8400 GS. I was wondering if it will work with Mac OS X and What versions of Mac OS X will it work with? ? I also have a Nvidia GeForce GT 630.?I was wondering if it will work with Mac OS X and What versions of Mac OS X will it work with? I just wanted to know before I even try to install Mac OS X. It is the Core 2 Duo model. I don't plan on using both Graphics Cards at the same time. I just want to use the one that works better on Mac OS X. I just have both Graphics Cards lying around and I just want to use one of them.
  13. searching kexts and DSDT

    i 've already installed N{censored} mavericks on dell 15r 5521 .. i have dual boot and it works very well with chamelon on legacy boot? ? after installition : -installed multi beast and installed the only option in graphics .. then modified the?org.chameleon.Boot IGPenabler = Yes GraphicsEnabler=Yes to disable ATI card? from smbois in chamelon wizard i edited and choosed?mac book air 5.2 there is lagging in animation and there is no audio or battery management some friends told me about dsdt and qe qc but i dont know what they are talking about .. they warned me about turbo boast,performance and resolution? ? oh i was about to forget .. my windows isnt able to hibernate .. mac cant sleep also it shows black screen with mouse pointer .. when i move it it gets me the stand by screen to write password? ? my sys info ? my lap is dell 5521 i7 ? CPU Intel Core i7 3667U @ 2.00GHz 47 °C Ivy Bridge 22nm Technology RAM 8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28) Motherboard Dell Inc. 0C46Y8 (U3E1) Intel HM76 Express - 1E59 Graphics Monitor generico Plug and Play (1366x768@60Hz) Intel HD Graphics 4000 (Dell) 2048MB ATI AMD Radeon HD 8730M (Dell) Hard Drives 932GB Western Digital WDC WD10JPVT-75A1YT0 (SATA) 35 °C Optical Drives PLDS DVD+-RW DU-8A5HH Realtek High Definition Audio i think (Realtek Audio Driver ALC-3221) Network Intel Centrino Wireless-N 2230 Realtek RTL8105E Ethernet Controller Driver
  14. Hello OSx86 Community! Glad to have joined this website, since I have found a lot of information on getting my PC finally Hackintoshed.. After trial and error I managed to install iAtkos L2 successfully on my Dell OptiPlex 745.. but there are a few issues.. First I must always start up with the "-x" command in Chameleon bootloader.. or else it will give me an error "System Uptime in Nanoseconds" (and nanoseconds after it).. but that's not really the worry I have.. From what I understand, the "-x" command starts up Hackintosh in Safe Mode, which means the Video settings are not as right as they should be (don't know how to explain, basically bad resolution).. and I only get one resolution in the system settings.. (1280x1024).. I only have iAtkos L2 on the hard drive, no dual booting or any other Operating System.. I was typing this thread from my laptop with Windows 7 on it.. so I can use Windows apps to fix issues.. but there is a problem - For some reason iAtkos will only mount drives with the HFS format.. but that would mean I cannot mount it in Windows 7.. so I cannot transfer Kexts or any other files/programs ( I can't connect to the internet on iAtkos since I'm on Wifi, and the router is nowhere near my Desktop, and I don't have the Kext for it.. ).. so that's a problem.. it won't mount Fat32, nor NTFS.. it will mount my 8 GB USB with the iAtkos setup because it is formatted as HFS ( I used TransMac to put the .dgm file on the USB stick, and another USB stick with Chameleon bootloader ).. so how can I make it possible to see the contents of an USB drive on both iAtkos and Windows 7? ^^' I know I've written a lot, but here are the main issues I have - "-x" command MUST be used to startup my PC properly.. Does not mount Fat32/NTFS USB drives No Wireless driver Only one video resolution No sound.. Since I would be able to fix driver issues, I would need an USB drive which mounts on both systems, to transfer apps that I download on the laptop, and Kext files.. but I cannot do that .. PC Specs - System = OptiPlex 745 BIOS Version = 2.6.6 Intel DuoCore 6600 @ 2.40GH Bus Speed = 1066 MHz RAM - 2GB I know I don't have enough information.. urgh.. I got them from the BIOS settings.. doesn't show me more than that.. but if you want some specific specs please let me know and I'll try to look further.. So, since I wrote way too much, but it's good to give as much info as possible.. but my main question is.. how do I get my USB drive to mount on both systems.. ? Thanks.
  15. Every time I try to install Mac OS X 10.6 on my Dell Dimension 4600i, the installer hangs. I have tried a lot of snow leopard distro's and my retail copy of 10.6.3 with osx86 ModCD, iB{censored}, iB{censored} Legacy. All of them have the same problem. Here is what happens: Basically when I boot from the cd it boots fine. Then when I get to the language screen it works fine. When it get to the installer screen it work fine. But when I go to partition my HDD, it hangs. The disc spins to load disk utility, it loads. When it click to partition the HDD, it try's to unmount the disk and it can't. And the disk stops spinning. I have also tried to partition the HDD with the leopard DVD. It works. Also when I get into the installer after I partitioned the HDD. I click install and it gets to the preparing installation. Then the disk stops spinning and the installer hangs. I have also tried to use a USB drive for the install the same problem happens. I don't think it is the DVD drive. I also tried many DVD drives. They all have the same problem. Leopard works fine. I really want snow leopard to work. My specs are: DELL Dimension 4600i Pentium 4 2.66 ghz 2GB of ram. Nvidia GeForce 6200 with 512 MB of VRAM. I know that the p4 is 32-bit only. I don't care. I have seen snow leopard working on the pentium 4. What can I do about the installer hanging. Is there any boot flags I can try. It there a kernel I can try. Thank You.
  16. Hi experts, ? I have tried to install Mavericks (version downloaded on June 28th from App Store) on my XPS M1530 but no success. Mountain Lion was working perfect. ? XPS M1530 CORE 2 DUO T9300 2.50GHZ, 800, 6 Nvidia Geforce? Sigmatel 9205 soundcard Intel wireless ? I have created the USB disk but installer is not starting. During the first boot I am getting the famous "system uptime nanoseconds" error.?Do I have to renew the kext in Extra? Please advice. ? Thanks. Kenan ?
  17. Bom dia, ? Depois de vários dias consegui instalar com sucesso o OS X Mavericks em meu notebook e os demais problemas começaram a aparecer, não consigo instalar o bootloader com sucesso, no momento estou tentando com o Chameleon, mas estou fazendo algo errado e não tenho exito, no caso, instalando o Chameleon com as configurações padrões + temas, o arquivo boot na raiz e uma pasta Extra são geradas, seto o caminho com o Chameleon Wizard para a SMBios dentro da pasta Extra, pelo que li, deveria funcionar, alguma idéia do problema? ? Obrigado desde já pela atenção.
  18. Got everything working except Airport/Wifi. Using a Ralink usb adaptor. ?Graphics is at 1g (intel 4000). Though its dual graphics card. Install is through legacy.
  19. OSX on dell 7537

    osx dell 7537 ?
  20. Help with 10.9 on Inspiron 1750

    Hey all! This is my first hackintosh setup and I've hit a bit of an issue that I've been unable to solve on my own. ? First the specs: Intel Core 2 Duo P7450 @ 2.13GHz4.00GB RAMIntel GMA45320 GB Internal Hard drive (SATA)USB Drive with installerAHCI is enabled in my BIOSSystemInfo results: http://www.mediafire.com/convkey/9a2d/xdvfb1crdk73bdffg.jpg ? I've got the USB drive set up with myHack and the InstallESD.dmg from the mavericks installer app. ? After a bit of trial and error I can get the installer to boot up without any additional flags aside from -v (which I always use because verbose is nicer anyway). ? The issue is that Mavericks won't see the internal hard drive and neither does DiskUtil. It will only allow me to install on the USB drive which is full of the install stuff anyway. ? Any help would be greatly appreciated. ? EDIT: The installer is on a laptop drive almost identical to my internal one. The only real difference is the installer drive is placed in external enclosure. Switching places (installer goes in HDD bay, internal goes into USB) causes the boot to stop at "Waiting for root device". ? Meaning this is clearly a driver issue. Only I have no clue on which kexts to use, what versions, etc.
  21. XPS 13 - HD4000 not working

    I've gotten most of the hardware for my Dell XPS 13 (L322X) working, but HD4000 graphics just won't work. I can turn on GraphicsEnabler and set my resolution to 1080p in Chameleon, and it will boot in 1080p, but Graphics Acceleration doesn't work (non-translucent menu bar). ? I have an i7-3537u. I've tried multiple SMBios presets, but at this point I'm lost. I have to boot with -f, or else it won't boot, so would that be a problem?
  22. Hello! My System: http://www.dell.com/downloads/global/products/precn/en/precision-t1600-spec-sheet.pdf The resources I have been using: • U{censored} - Mountain Lion 1.5.3: {censored} • MB{censored} - Mountain Lion 5.1.3: {censored} • DSDT Editor: olarila.com ? View topic - DSDT editor and patcher • DSDT Autopatcher: olarila.com ? View topic - DSDT Auto-Patcher (app only) • KEXTUtility: Kext Utility / Home / cVad MAC • T7500 Patch file (T1600 & T7500 desktops use the exact same motherboard): http://olarila.com/Packs/Dell/Precision%20T7500.txt • Mountain Lion ALCA269 KEXT: http://www.osx86.net/view/3177-applehda_alc269_mountain_lion_version__...html What I did: I installed using U{censored} using this guide (had to use PCIRootUID=0, -x flags). The install was successful -- however I am only able to boot into the OS via the U{censored} USB, and only when using the flags PCIRootUID=0 and -x. I attempted to extract my DSDT using DSDT Editor. I ended up with 4 errors that could not be fixed -- the error in all 4 cases was "Must be a multiple of alignment/granularity value." I came across this page which mentioned the same error (third code segment up from the bottom of the page). By changing the code commented /alignment from 0x08 to 0x01 I was able to successfully compile and save the DSDT and save it to my desktop. Attempted to use AutoPatcher using the DSDT file just generated and the T7500 patch file. Autopatcher log shows an error - it was unable to compile. I ran MB{censored}, located on my desktop. I referenced this page to see what options I should select (T7500 and T1600 desktops use the same motherboard). I selected User DSDT, NullCPUPowerManagement, and PCIRootUID fix. I opened KEXTUtility and dragged on the ALCA269 file. After all these steps -- I am still at my initial stage -- I can boot into OSX, but only via the U{censored} USB bootloader, and only with the PCIRootUID=0 and -x (safemode) flags. Attempting to boot the PC without the USB inserted results in no bootable device being detected. Attempting to boot without the -x flag results in the boot stopping at: "com.apple.launchd 1 com.apple.mrt 54 Stopping job..." Would love any feedback on what i'm doing wrong! If you need any more information I would be happy to provide it. Thank You!
  23. Help Me Please With My GFX Card !!

    Hello everybody! ? I have Dell Precision Workstation T5400 ? after install N{censored} 10.8.2 successful, restart, see apple logo and screen goes black, I deleted all Nvidia kext, after delete mac open normally. ? after install my Nvidia Card driver and restart screen goes black after apple logo. ? I tried -v -x GraphicsEnabler=Yes and No ? IGPEnabler=Yes and No ? PCIRootUID= 1 and 0 ? UseKernelCache=Yes and No ? So what should i do? ? Please help me fast .. really i need it !! ? Note: My Nvidia driver i had been downloaded from nvidia site ? My PC Specifications: ? Dell Precision Workstation T5400 CPU: Intel Xeon E5410 Ram: 8 GB HDD: 1 TB GFX: Nvidia Quadro Fx 4800
  24. Mac OS X in Dell Inspiron N4050

    Hello,? ? I have a dell inspiron N4050.? I did the following:? ? - Boot with iB{censored};? - Configured and installed Mac OS X 10.6.3 (dvd bought in apple store)? - Installed UpdateHelper? - Rebooted with iB{censored} (it starts locked, delay but unlocks)? - Installed the 10.6.8 combo update (not restarted)? - Installed MB{censored} (set easybeast and system utilities)? - rebooted? ? When it starts it stay in a gray screen forever and not get out of it.? ? If I start in the -x option keyboard does not work? ? Could you help me?? ? source of research:?http://{censored}.blogspot.com.br/2010/04/iB{censored}-MB{censored}-install-mac-os-x-on.html
  25. i want to install osx on my dell but so far I am not able, kernel panic or black screen is all I got!
×