Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'qe/ci'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • OSx86.net
    • Angelbird SSD Competition
    • Forum Rules
    • News and Announcements
    • Feedback
  • Support Forums
    • General Discussion
    • Frequently Asked Questions
    • Guides & Tutorials
    • Bootloaders
    • OSx86.net Installation
    • OSx86.net Post Installation
    • Laptops / Notebooks
    • DSDT
    • Hardware questions
    • International
    • Macintosh Support Forums
    • Virtual Appliance (VMware / Parallels)
  • Other Stuff

Categories

  • Hackintosh Guides
  • Reviews
  • News

Categories

  • Hackintosh Tools
  • Bootloaders
    • Chameleon
    • Clover
    • Ozmosis
  • Miscellaneous
  • Videocards
    • NVidia
    • ATI
    • Intel
  • Audio
  • Network
  • Chipset
  • USB Images / Packages
  • Kernels
  • ISO
  • DSDT
  • iOS Hack
  • BIOS

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location:


Interests


Biography


Location:


Interests


Occupation

Found 17 results

  1. Hello, I've successfully installed macOS Sierra (10.12.5) on my Lenovo Thinkpad x220i (2011). I followed the x220 mcdonnelltech guide which I had to remove AppleIntelHD3000GraphicsGLDriver.bundle kext as it prevented the os from booting up. Everything is working fine except the brightness (which I fixed via the guide) and QE/CI is not working. The dock is not transparent and images are failing to load in screensaver and I'm experiencing lags/delay in launchpad. I'm using all of the stock Intel graphics kexts except AppleIntelHD3000GraphicsGLDriver.bundle. How do I enable full QE/CI acceleration in Intel HD 3000? I believe that it could be achieved if I manage to get AppleIntelHD3000GraphicsGLDriver.bundle working but, I absolutely have no idea how (It shows white apple logo with a loading bar that is stuck on 0%, verbose mode shows nothing related to the problem. ). I also tried various patched Intel graphics kext which had no effects . The problem may lie in the config.plist, dsdt or the bios setting. My Specs: Intel HD 3000 Graphics 384mb Vendor: Intel (0x08086) Device ID: 0x0116 Revision ID: 0x0009 Resolution: 1366 x 768 Intel® Celeron® CPU 847 @ 1.10GHz smbios: MacBook Pro 8,1 clover: config.plist and dsdt are from the mcdonnelltech guide Any help would be really appreciated!
  2. I Installed Mountain Lion With N{censored} dvd. every thing fixed and work but i cannot Enable qe/ci. ? My System{ cpu: INTEL Pentium ? 2.2 Dual core Graphic : XFX Radeon HD5450 MB : PSKPL SE } ? installed kexts{ ATI5000Controller.kext ATI5000Injector.kext ATIFramebuffer.kext ATIRadeonX3000.kext ATIRadeonX3000GA.plugin ATIRadeonX3000GLDriver.bundle ATIRadeonX3000VADriver.bundle ATISupport.kext AMDRadeonAccelerator.kext AMDRadeonVADriver.bundle AMDRadeonX3000GLDriver.bundle } ? ? ? Graphic Info after install kexts{ ATI Radeon HD 5450: ? ? Chipset Model: ATI Radeon HD 5450 ? Type: GPU ? Bus: PCIe ? Slot: Slot-1 ? PCIe Lane Width: x16 ? VRAM (Total): 1024 MB ? Vendor: ATI (0x1002) ? Device ID: 0x68e1 ? Revision ID: 0x0000 ? ROM Revision: 113-B7710C-176 ? EFI Driver Version: 01.00.318 ? Displays: SyncMaster: ? Resolution: 1024 x 768 @ 75 Hz ? Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888) ? Display Serial Number: H9MM815049 ? ? Main Display: Yes ? Mirror: On ? Mirror Status: Master Mirror ? Online: Yes ? Rotation: Supporte } ? Quartz Extreme is not in my Graphic info. Please Help Me... ? Sorry form my Bad English
  3. Version 1.0

    1,234 downloads

    Intel HD 4600 Mobile 0x0416 FULL QE/CI FIX for laptops. 1.Install kexts using kexts wizard (AppleIntelFramebufferAzul.kext,AppleIntelHD5000Graphics.kext,IOGraphicsFamily.kext) 2.Replace libCLVMIGILPlugin.dylib in /Library/ Frameworks/OpenCL.framework/Libraries/ 3.Make sure you use IGPEnabler=Yes flag or <key>IGPEnabler</key> <string>Yes</string> in org.chameleon.Boot.plist 4.Repair permissions and rebuild cache. 5.Enjoy! Tested on my Acer Aspire E5-572G-38HC with Yosemite 10.10.2. NOT WORKING : -VGA OUT NOT TESTED : -HDMI
  4. Então depois de uma longa tentativa, eu consegui ativar tudo na HD 6750, ela esta funcionando perfeitamente. como sabemos a HD6750 e uma "copia" da HD5750 e a 5750 tem suporte então oque eu fiz foi adicionar o Device ID? da 6750 que 68BF na atihd5000.kext só que com isso só ativou a resolução e o qe/ci não ativou então adicionei o Device ID na atix3000.kext ? agora está tudo funcionando! ? baixe instale e pronto só não sei se funciona em outro OS sem ser o maverics. Qualquer duvida pergunte aqui! ? ? ? ? ? Forgive my English! So after a long attempt, I managed to activate all the HD 6750, it is working perfectly. as we know the HD6750 and a "copy" of the HD5750 and 5750 have support then WHAT I did was add the device ID of 6750 that 68BF in atihd5000.kext but with it only activated the resolution and qe / ci not activated then added the Device ID in atix3000.kext Now everything is working! download and install ready just do not know if it works in another OS without the Maverics. Ask any questions here! https://www.mediafire.com/?gue1u2zfs00zg4h
  5. QE/CI is short for Quartz Extreme & Core Image and activating it represents a very important part of the Mac OS X installation. How to know if you already got it QE/CI impacts several components of the system. Probably the easiest way to know if it is activated is by running the DVD Player and then go to Help > Supported Features. You will get a screen like: Credits to kyndder for the image. If you can't open the DVD Player for any reason (your computer doesn't have a DVD drive or you didn't manage to get it recognised yet), the following items serve as indicators that you got it: Chess game opens and runs fine, as well as the Maps applicationTranslucent menu barAnimated minimisation / maximisation and fluid movement of windowsShaking icons in the Launchpad when pressing the Option keyFull resolutionIf all the above are working, except the resolution, then you may need special settings for your monitor / built-in display. It doesn't mean you don't have QE/CI. Checking if Mac is correctly detecting your monitor/display EDID is probably one of the first steps you'll want to do in this case! More information: Quartz Extreme (Wikipedia) Core Image (Wikipedia)
  6. Buenas compañeros! Resulta que acabo de instalar Mountain Lion 10.8.2 (iAtkos ML2) en mi Acer Aspire 5732Z, el cual hace uso de una gráfica ATI HD 4570 (512Mb). Todo va correctamente excepto la aceleración gráfica (QE/CI). Al principio no la reconocía, mas instalé el ATI Init kext y ya lo hace (aunque me la reconoce como una 4600 creo), mas sigo sin aceleración gráfica, y por ende con la mayor parte del sistema 'capado'. A ver si me podéis ayudar, pues no puedo hacer prácticamente nada con programas que requieran gráfica ^^
  7. Specs: CPU i3-3110 RAM:2gb chipset : HM75 OS: iAtkos 10.8.3 problem : black screen how should i enable QE/CI ?
  8. Hi! My PC configuration: Asus P8Z68-v/gen3 bios 3402 Intel Core i7-3770S NVidia 9800 GT 512 MB Chameleon r2061 ML 10.8.2 So, the problem is that I can boot only WITHOUT my graphics kexts. So, I don't have QE/CI enabled. What have I tried: -Removing my GraphicsCard(reboots at start) -Using different DSDTs -Deleting all the graphics kexts(this helps but I need QE/CI to be enabled) -Using EFI string -Adding my card id into Info.plist of all the graphics kexts -Using kexts from DP4(not working) -Using NVEnabler, Natit, Titan etc.(not working also) What can I see in About my Mac: -Graphics Card is Gigabyte Radeon HD 6850!!!(NO IT'S NOT!) -But the other info shows that it's nvidia And how do I boot: -With -x -v GraphicsEnabler=Yes flags and without any graphics kexts. So, I don't have QE/CI this way. -With -v GraphicsEnabler=Yes and without graphics kext, also. I have previous result. What can I also try? Is there way to boot with Intel HD4000, not with NVidia? P.S. When I boot with the described methods my launchpad and dashboard are very, very laggy.
  9. Hi there, I'm trying to make my card to work and don't have any clues of what else to do. Check out this image, I've made a compilation of all information I have here so its easier to get help. The kexts are from DP4, and I'm using ML. I got full resolution using "Graphics Mode". And my boot flags are: GraphicsEnabler=Yes PCIRootUID=1 (if 0 screen goes black, nothing appears). PciRoot=1 (if 0 I got KP, appears to be relative with audio kexts, don't know for sure). Thanks everyone!!!
  10. "The resolution is perfect, but the launchpad animations and the notification center animations are really laggy. The launchpad takes a few seconds so load and with no animation at all... and the NotifCent is glitching with red kinda squares in it. Minimizing/closing/opening animations work." "It means you got no full QE/CI support." I have a 1GB Gigabyte Geforce 210. This is exactly what happens to me. The only difference is that this person had Intel HD Graphics 3000. I deleted my Nvidia/NVDA/ATI kexts to install Mountain Lion and don't use a DSDT. In previous experiences on Snow Leopard a DSDT stuffed it all up but maybe I did something wrong? I've so far tried an EFI String and enabling it with OSX86 Tools.
  11. Hello everybody! my config GA-P35-DS3r 8600 gt 512mb (0x0402) In 10.8 works great the resolution and qe/ci since I updated 10.8.3 not work video, everybody says it must works OOB, but not in my case. I had proof: inject in dsdt NVenabler Nvidia 10.8.2 drivers Best config: NVDANV50Hal.kext + NVDAResman.kext DP4 = makes work 1920x1080 not QE/ci please I had tried anything, all methods found
  12. Solucion cambie de tarjeta de video. a una Asus Nvidia Gt 610 Hola a todos estoy intentando activar la aceleración de mi ati x1900 hasta el momento solo he podido activar la resolucion %100 y Dual Monitor.. ATI Radeon X1900 XT: Modelo de chipset: ATY,RadeonX1900 Tipo: GPU Bus: PCIe Anchura de canal PCIe: x16 VRAM (total): 512 MB Fabricante: ATI (0x1002) ID del dispositivo: 0x7249 ID de la revisión: 0x0000 Revisión de la ROM: 113-A52027-140 Versión del driver EFI: 01.00.140 Pantallas: M19W: Resolución: 1440 x 900 @ 60 Hz Profundidad de píxel: Color de 32 bits (ARGB8888) Número de serie de la pantalla: Pantalla principal: Sí Duplicado: Desactivado En línea: Sí SAMSUNG: Resolución: 1366 x 768 @ 60 Hz Profundidad de píxel: Color de 32 bits (ARGB8888) Duplicado: Desactivado En línea: Sí Televisor: Sí y eh modificacion el IOPCMACTH con la configuracion de mi id de mi tajeta los kext que utilizo son ATI1900Controller.kext ATIFramebuffer.kext ATINDRV.kext ATIRadeon.kext ATISupport.kext La configuracion de el archivo boot org.chameleon.Boot.plist <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>AtiConfig</key> <string>Alopias</string> <key>Boot Graphics</key> <string>Yes</string> <key>Credits</key> <string>Created with Champlist</string> <key>EthernetBuiltIn</key> <string>Yes</string> <key>Graphics Mode</key> <string>1440x900x32</string> <key>GraphicsEnabler</key> <string>Yes</string> <key>Kernel</key> <string>mach_kernel</string> <key>Kernel Flags</key> <string>npci=0x2000</string> <key>Legacy Logo</key> <string>Yes</string> <key>SMBIOS</key> <string>/Extra/smbios.plist</string> <key>SystemType</key> <string>1</string> <key>Theme</key> <string>LoginToLion</string> <key>Timeout</key> <string>4</string> <key>UseKernelCache</key> <string>Yes</string> <key>VBIOS</key> <string>Yes</string> <key>device-properties</key> <string>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</string> </dict> </plist> Alguien tiene una solución o si me esta haciendo falta un kext. o algo que tenga que hacer
  13. For some reason i am really struggling here. I have used my 3 Nvidia Geforce 8400GS 512's right back to 10.6 with a few kexts or injecting the dev id etc For some reason, beyond my knowledge i cannot get QE/CI working on the card. I am currently using Hex string inserts in the Boot.kext and have removed injector kexts from ext folders. i have gone down to 1 card to see if i can even figure out the 1 card before re-inserting the other 2. I have tried several kexts that claim to get this card working, but none do on my system. I have hear that its a better support for the card in ML, but when i create a boot disc with ML on it and reboot to try and install, the machine instantly reboots without any output at all (like the kernel is totally wrong or something) so i have decided to carry on and try to get the cards working in lion instead of ML. All resolutions working but no QE/CI If anyone can shed some light on any suggestions that could get this card(S) working again with QE/CI then that would be great.
  14. hey hackintosher, after i upgrade my osx 10.8 to 10.8.2 , the QE not work, but CI is working at my native res. 1366x768. i has add dev id (0x94981002) to ati4600controller and atiradeonx2000 but the QE not work. how to fix this? can someone give me exotic patch for 46xx ?:angel: my vga card is ati radeon hd 4650 (0x9498) 1gb . vendor xfx thank for advance. sorry for my english.
  15. Good day everyone! I've got 10.7.2 running on my HP Pavilion dv7-4280us, but I"m having trouble getting graphics working. Currently it boots into OS X with the Intel graphics from my i5-480M, but without a kext, so I don't have QE/CI right now. Here's what I've gathered from the Internet so far: Because this model has switchable graphics, the only way to enable the ATI card is by modding the BIOS (I'd prefer not to mod it though) My Intel graphics have a strange device id, compared with other models of HD 3000 graphics (0046:8086, rather than 01xx:8086), and it doesn't look like people have had a lot of luck with it. Even though the system is running on Intel graphics, the ATI card may still be powered on, causing excessive battery drain. Here's what I'd like to find out: Is there a way to disable Intel graphics and use the ATI card without modifying the BIOS? If not, how can I get QE/CI working on my Intel chip? If the ATI card is still powered on, how can I turn it off? (I've heard through DSDT, but there isn't a DSDT that exists for my model) I don't expect a lot of help, since it seems nearly all other posts about this have died a miserable death, so I'll be thankful for ANY assistance I can get. Thanks in advance!
  16. Hello folks, its been a very busy week working hard to get some Snow Leopard flavors working on my Sony Vaio VPCEB3M1E. Initially I was trying to install Lion straight up using myhack, however I didnt have much luck with it due to a kernel panic right after the installation. However according to this wiki post I found out my laptop is 90% Snow Leopard compatible so I decided to just focus on it. ACPI, keyboard, mouse and GPU with vesa driver works out of the box, however I had to fix some things after the update to 10.6.6, but so far most of the hw works. The thing that has been driving me nuts for the past two days is to make the GPU to actually work in full resolution and with hardware acceleration enabled. After having spent hours reading and reading, sorting out the monitor EDID and getting the right driver (I guess) I managed to get full resolution, and I must say it looks good. However though, I am still stuck with no hw acceleration. Menu bar is solid, frontrow wont turn on, and no flash player. Yes, you heard that.. No youporn FML!! I have tried some drivers around the net, but those are the ones I am using now QE/CI With 5650M On Lion! - Downloads - OSx86.net , same result with all those I tried so far, full resolution and no QE/CI. Actually the ones I used before had some less flickering when moving windows around, I might go back to those for now. I tried booting with the flags Hoolock and Eulemur, but same result really. Here's my monitor info retrieved with moninfo as suggested. Monitor Windows description...... Generic PnP Monitor Manufacturer............. Sony Plug and Play ID......... SNY05FA Serial number............ n/a Manufacture date......... 2009, ISO week 4 Filter driver............ Monitor ------------------------- EDID revision............ 1.3 Input signal type........ Digital Color bit depth.......... Undefined Display type............. Non-RGB multicolor Screen size.............. 340 x 190 mm (15,3 in) Power management......... Standby, Suspend, Active off/sleep Extension blocs.......... None ------------------------- DDC/CI................... n/a Color characteristics Default color space...... Non-sRGB Display gamma............ 2,20 Red chromaticity......... Rx 0,640 - Ry 0,340 Green chromaticity....... Gx 0,300 - Gy 0,600 Blue chromaticity........ Bx 0,149 - By 0,060 White point (default).... Wx 0,313 - Wy 0,328 Additional descriptors... None Timing characteristics Range limits............. Not available GTF standard............. Not supported Additional descriptors... None Preferred timing......... Yes Native/preferred timing.. 1366x768p at 60Hz Modeline............... "1366x768" 72,000 1366 1395 1453 1540 768 770 774 780 -hsync -vsync Detailed timing #1....... 1366x768p at 50Hz Modeline............... "1366x768" 54,860 1366 1374 1390 1414 768 769 771 776 -hsync -vsync Standard timings supported Report information Date generated........... 01/07/2012 Software revision........ 2.60.0.972 Data source.............. Registry-Active Operating system......... 6.1.7600.2 Raw data 00,FF,FF,FF,FF,FF,FF,00,4D,D9,FA,05,00,00,00,00,04,13,01,03,80,22,13,78,F2,CE,50,A3,57,4C,99,26, 0F,50,54,00,00,00,01,01,01,01,01,01,01,01,01,01,01,01,01,01,01,01,20,1C,56,AE,50,00,0C,30,1D,3A, 24,00,54,BE,10,00,00,00,6E,15,56,30,50,00,08,30,08,10,12,00,54,BE,10,00,00,00,00,00,00,00,00,00, 00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,7B And here's my EDID converted to base64 and the rest of /System/Library/Displays/Overrides/DisplayVendorID-756e6b6e/DisplayProductID-717 <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>DisplayProductID</key> <integer>1815</integer> <key>DisplayProductName</key> <string>Internal LCD Forced EDID</string> <key>DisplayVendorID</key> <integer>1970170734</integer> <key>IODisplayEDID</key> <data> AP///////wBN2foFAAAAAAQTAQOAIhN48s5Qo1dMmSYPUFQAAAABAQEBAQEBAQEBAQEB AQEBIBxWrlAADDAdOiQAVL4QAAAAbhVWMFAACDAIEBIAVL4QAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHs= </data> </dict> </plist> Anyone knows where I can get the right driver? Otherwise what am I doing wrong?? Thanks
  17. Problem: How to install a correct NVDANV50Hal.kext in OSX86 10.6.7 to fix associated error message.? UPDATE: SOLVED. A summary of the Problem, Attempts to Fix,Solution etc. at POST #13 below I keep getting the error message: "The system extension "/System/Library/Extensions/NVDANV50HAL.kext" was installed improperly and cannot be used. Please try reinstalling it, or contact the product's vendor for an update." So I downloaded NVDANV50HAL.KEXT from this kexts.com website and attempted to install it to system/library/extensions using kext helper. It seems to install OK. I then reboot. I get the same error message again. I performed the various "fixes" posted on the internet for this problem. None eliminated the error message. Then I examined and compared my original NVDANV50HAL.kext, info.plist [the version that gives the error message and the NVDANV50HAL.kext, info.plist I downloaded from this web site. These 2 kext versions are different in an important section. These 2 NVDANV50HAL.KEXT versions also have different CFBundle Version numbers, CFBundleGetInfoString numbers and other different"version" IDs". Original [old] NVDANV50HAL.kext has a section: <key>IOPCIMatch</key> <string>0x000010de&0x0000ffff</string> Downloaded [new] NVDANV50HAL.kext omits that section and replaces it with: <key>IOPCIPrimaryMatch</key> <string> 0x0be310de&0xfff0ffff 0x10c310de&0xfff0ffff 0x00f010de&0xfff0ffff 0x019010de&0xfff0ffff 0x040010de&0xfff0ffff 0x042010de&0xfff0ffff 0x05e010de&0xfff8ffff 0x05f010de&0xfff0ffff 0x060010de&0xffe0ffff 0x062010de&0xffe0ffff 0x064010de&0xffe0ffff 0x06e010de&0xfff0ffff 0x086010de&0xffe0ffff 0x08a010de&0xffe0ffff 0x0a2010de&0xffa0ffff 0x0ca010de&0xffe0ffff </string> The Original [old] NVDANV50HAL kext version doesn't have the section [listing video card IDs]. This is the section where folks say to add IDs for Graphic cards that are not fully recognized by the Hackintosh. Typically when the cards are not fully/correctly recognized QE/CI doesn't work and maximum resolution doesn't work. Can anyone help me successfully install the downloaded NVDANV50HAL kext version and thus eliminate the NVDANV50HAL error? Can anyone explain what is going on with these 2 different kext versions? Note: After I install the downloaded version of NVDANV50HAL.kext [and reboot] the info.plist LOOKS RIGHT. It has the long list of card IDs in IOPCIPrimaryMatch section.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.