Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
fxart7

Someone explain this one to me please

Question

Hi Names Art, I'm a noob here on the site. I've been lurking around for about a couple of weeks. I've just been soaking it in. Here's the quick version of my story. I built a new computer system for myself just after Christmas. I had the idea of dual booting OSX and WIN 7 while building the new system. So I'm reading and watching videos {censored} and Lifehacker then I find this site and it was AWESOME. So I get the dual boot set up running with Snow Leopard and Win 7 and everything is working and cool then I go to upgrade the OSX to 10.6.8 so I tryout the new Adobe Lightroom 4 beta.

The update when ok, On reboot I lost my ethernet and my sound but a little fiddle and installing new ethernet driver got me back online but I still have no sound. I read post and opinions on how to fix problems like it. I tried several type of drivers or kexts, Attempts with a couple of MB{censored} versions and had no luck. The type of sound I have is MB builtin audio Realtek ALC889 which did work prior to the update. Now here is the part that I don't get at all. If I use my iB{censored} ver3.2 disc to boot the system which seems to bypass the start files on the MAC HD. I have sound. Reboot with the disc removed the sound is gone. So its some kind of driver issue but I'm clueless. As I said I've tried several types of Kext and they all install fine and I use MB{censored} or KB{censored} to fix the permissions but no sound.

So I would be gratefull for any explanation and fixes for my sound problem. I could also use any suggestions for system imaging software. So I can backup a fully working system in the event of problems like this is the future.

Thanks Art

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Thanks Kyndder, It took me two tries but I got it the Kext in and now I have audio again.

When you get the chance, can you tell me why this file worked over the MB{censored} drivers. I am trying to learn as much about why it work as well as how. Not that I actually know how it works either. :)

Art

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Thanks Kyndder, It took me two tries but I got it the Kext in and now I have audio again.

When you get the chance, can you tell me why this file worked over the multibeast drivers. I am trying to learn as much about why it work as well as how. Not that I actually know how it works either. :)

Art

Probably the patch used on that AppleHDA is the one that works better for your system...

;)

Enjoy...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.