Jump to content
  • 0
Sahil Khehra

Someone Help with the Ethernet Card on Lenovo Z510 [DSDT]

Question

My laptop have the following Ethernet card:

Realtek RTL8139/810x Fast Ethernet Adapter PCI

and OS X Mavericks is not supporting it, have tried many kext for it.. but no success..

?

Some help me with it.. Laptop's Integrated Graphics , Audio are working fine.. I've issue with Wifi Adapter and Ethernet Adapter.

Wifi Adapter :?Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter

?

Specs: i7-4702MQ 2.20Ghz 8GB Ram Intel HD 4600 and GT 740M

DSDT Lenovo z510.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

You could try this for Ethernet:?http://www.insanelymac.com/forum/topic/287161-new-driver-for-realtek-rtl8111/ If it doesn't work, try inserting your Dev ID if it isn't present.

?

AR9485 is not supported, sorry. sad.png

thanks for your reply, i'll try it.. i've 2 question.. i've installed kext for ethernet card but it's not loaded, i checked it in Kext Wizard > Loaded. It's not there.. how to make it load.. and when i shutdown or restart my mac there comes "unmount /home failed", what's the problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

thanks for your reply, i'll try it.. i've 2 question.. i've installed kext for ethernet card but it's not loaded, i checked it in Kext Wizard > Loaded. It's not there.. how to make it load.. and when i shutdown or restart my mac there comes "unmount /home failed", what's the problem?

How did you install the kext? ?Are you sure the permissions were correctly fixed and the kext cache correctly rebuilt?

?

afaik "unmount /home failed" is normal, never really paid attention to it...

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

How did you install the kext? ?Are you sure the permissions were correctly fixed and the kext cache correctly rebuilt?

?

afaik "unmount /home failed" is normal, never really paid attention to it...

using the kext wizard... yup, kext cache was rebuild.. how can i add that kext to load with the bootloader ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Is the kext in /S/L/E? ?Are there any errors during verbose boot?

installed an another kext.. unable to load.. i see errors for that kext during boot with verbose..

/System/Library/Extensions/RealtekRTL81xx.kext - no dependency found for com.apple.iokit.IONetworkingFamily

yes it's placed in System>Library>Extensions?

?

Installed?RealtekRTL81xx_1_0.0.67 Kext this time.. now going to check it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.