Jump to content

Question

Hey guys, I am new to the whole mackintosh thing.

?

My problem is the following.

I have a MOBO with an ALC 889 audio codec, I have tried a lot... and I mean A LOT, patched appleHDA and HDAenabler etc and despite that I see the kexts load with -v when I go to System Preferences I get "No sound output devices found".

?

I have found a work-around with voodooHDA 2.7.3 (for some reason 2.7.3 is the only one that it is working but I get sound lags after some times and the quality is medium.

Every other voodooHDA gives me crackling shitty sound. Also the HDMI output is not detected even with 2.7.3 .

?

I am using Chameleon bootloader up to date.

My OS X version is 10.9.1 .

?

My specs are:

MOBO: Gigabyte 990FXA-D3 (not UD3, its D3)

CPU: Phenom II x4 960t (non-core-unlocked)

GPU: XFX Radeon HD 6870 Black Edition

SSD: Sandisk 128Gb Ultra II

?

Any help is greatly appreciated.?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

Use dcpimanger to get your sound card ids,then go to S/L/E find voodoo hda kext.>show package content> open info.plist?

add your ids. rebuild cache & reboot.

?

check your voodoo pref. in system pref

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Use dcpimanger to get your sound card ids,then go to S/L/E find voodoo hda kext.>show package content> open info.plist?

add your ids. rebuild cache & reboot.

?

check your voodoo pref. in system pref

?

Thanks for the help, I just need one more thing. My audio ids are:

Audio Device: 0x10024383

sub Device: 0x1458A002

codec ID: 0x10EC0889

?

and the voodooHDA info.plist the above but I do not know where to plug the numbers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Add your Audio Device Id? after IOPCIClassMatch.

?

<key>IOPCIPrimeryMatch</key>
????????????<string>0x10024383</string>

post-249665-0-20549900-1402001809_thumb.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Add your Audio Device Id? after IOPCIClassMatch.

?

<key>IOPCIPrimeryMatch</key>

????????????<string>0x10024383</string>

attachicon.gifVoodooHDAPanel.gif

?

I edited the kexts both ways in that image and the result in both was that "No output devices found" in System Preferences > sound.

Anyway, thanks for all your help! I guess I will stay with what I have.

Thanks again for trying!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I edited the kexts both ways in that image and the result in both was that "No output devices found" in System Preferences > sound.

Anyway, thanks for all your help! I guess I will stay with what I have.

Thanks again for trying!

Strange,but np.can you take a pic of DCPIManager & upload your voodoo kext here.

?

Meanwhile? try this http://www.osx86.net/files/file/3599-updated-applehda-1093-alc889/

but to install Applehda you have to remove voodoo,so back up it first.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Strange,but np.can you take a pic of DCPIManager & upload your voodoo kext here.

?

Meanwhile? try this http://www.osx86.net/files/file/3599-updated-applehda-1093-alc889/

but to install Applehda you have to remove voodoo,so back up it first.

?

I have tried those kexts,

I delete everything that has something to do with voodooHDA (appleHDADisabler.kext, voodooHDA.kext, also in apps and preferences panel),?

since I use 10.9.1 without DSDT, I installed?HDAEnabler889.kext and appleHDA.kext (from 10.9 zip) with Kext Wizard,?

I repair permissions,

and I reboot as normal, without any changes to chameleon?bootloader and I can see in the code (I always boot with -v) that HDAEnabler is loaded

?

but still when I get to System Prefs > Sound I get "No device output found".

?

I forgot to tell you that my?back panel has 6 outs, if that has any different?approach.

?

?

Here is the DCPIManager with 2.7.3 voodooHDA.kext:?https://www.dropbox.com/s/oiwy4ngm2a1s094/DPCIManager.png?The second Audio Device ID is from HDMI output (tried that id also with the moded voodooHDA.)

Here is the original 2.8.5 voodooHDA:?https://www.dropbox.com/s/y5rl3b8uxw2ywxs/VoodooHDA.kext.zip

Here is the the?moded voodooHDA with my audio device id:?https://www.dropbox.com/s/y5pxx1w4eqssxk6/Moded%20VoodooHDA.kext.zip

Here is my Chameleon settings:?https://www.dropbox.com/s/opg6e1v7hww7kae/Chameleon%20Settings.png?There are some audio options there but I?don't know if I need to use them and how.

Here is the DPCIManager with the original voodooHDA:?https://www.dropbox.com/s/scgjwt56h598ttr/DPCIManager%20with%20original%20voodoo.png?I have tried to use the HDMI sound port in my monitor but it does not work at all, I get no?sound and the voodoo prefs panel has no options (also the sound icon in the top right corner becomes grey).?

And here is the partly working voodooHDA from 2.7.3:?https://www.dropbox.com/s/2ml0vjsc8z4qlu9/2.7.3%20partly%20working%20VoodooHDA.kext.zip?I have sound with this but without adobe flash player I get delayed video over sound. Also the only working player is MPlayerX. VLC player has... I?don't know how to call it, but has audio gaps, plays with no delay but the sound is cut off every second or so and comes back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.