Jump to content
  • 0
poesel

unknown CPU model 0x3c

Question

Hi,

?

I get these lines during boot:

?

kernel[0]: WARNING: IOPlatformPluginUtil : getCPUIDInfo: this is an unknown CPU model 0x3c
kernel[0]: -- power management may be incomplete or unsupported

?

I have no problems with power management except one: I have no sound after sleep and this is very annoying because I have to reboot then which makes the point of sleep moot.

?

I've read this (twice):

http://www.hackintoshosx.com/topic/22874-power-management-for-your-hackintosh/

but I'm still confused what I actually have to do. Some or all of it? Sorry.

?

GA-Z97 motherboard with i5, plist attached.

?

Thanks!

?

Edit: Clover!

config.plist.zip

Edited by poesel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

Intel? Core? i5-4690K CPU @ 3.50GHz

Lets start ,First of all you need to remove chameleon bootloader, just delete the files.

Then remove EmuVariableUefi-64.efi , vbox.efi? and nullCpu kext from clover.?

Use the DSDT and cpnfig.plist files from the link

https://www.dropbox.com/s/93qhqnyhopnw7qd/poesel%20files.zip?dl=0

?

and last verify its working or not.

?

Good hack

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I am having the exact same issue, I have a i5 4430, my computer starts really slow and holds up on this same spot.?

I would greatly appreciate any help given.?

I tried the recommendations and was unable to boot.?

?

These are my specs.?

?

OS X 10.10.5 - Clover 3253 - CPU | i5 4430 Haswell 3-3.2GHz - 16GB 1600MHz ram ​- 250GB Samsung EVO 840 SSD - GC | ASUS NVIDIA GeForce GTX 660 - MB | Gigabyte GA-H97M-D3H - Ethernet | Realtek RTL8111F-VA - LG Blu-ray

?

Thank you very much in advance.?

Edited by macj29

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I am having the exact same issue, I have a i5 4430, my computer starts really slow and holds up on this same spot.?

I would greatly appreciate any help given.?

I tried the recommendations and was unable to boot.?

?

These are my specs.?

?

OS X 10.10.5 - Clover 3253 - CPU | i5 4430 Haswell 3-3.2GHz - 16GB 1600MHz ram ​- 250GB Samsung EVO 840 SSD - GC | ASUS NVIDIA GeForce GTX 660 - MB | Gigabyte GA-H97M-D3H - Ethernet | Realtek RTL8111F-VA - LG Blu-ray

?

Thank you very much in advance.?

Do you please try this config?

config.plist.zip

Edited by christ1111

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.