Jump to content
  • 0
papaformigas

Failed to boot MACOSX El Capitan USB into my Acer 8951G Laptop: Windows boot all the time!!

Question

Failed to boot the usb MACOSX El Capitan into my Acer 8951G Laptop: Boots windows all the time

I am trying to install El Capitan to my laptop Acer Ethos 8951G laptop.

I did my USB boot drive accordig to the OS X El Capitan 10.11 U{censored} 6 Clover Installation Guide .

So I made the Boot USB and then I went to the Bios of my Laptop and there is not such "Optimised defaults" so I loaded the default Bios values and saved them. Then I changed the boot order with F12 to boot from the USB stick but nothing happened ... and Windows 7 starts loading up...

Iam lost because no matter which method I follow when i try to boot it do not recognize the USB boot drive and runs immediately to windows.

Help here what I need to do...

Here the specs of my laptop just for you to check if its compatible wth Macos El Capitan or other version:
Mainboard : Acer SM81_HR
Chipset : Intel HM65
Processor : Intel Core i7 2630QM @ 2000 MHz (max : 2900)
Physical Memory : 4096 MB (2 x 2048 DDR3-SDRAM )
Video Card : Intel® HD Graphics 3000
GPU: Nvidia GeForce GT 555M
Hard Disk : Seagate ST9750423AS (750GB)
DVD-Rom Drive : Optiarc BD ROM BC-5500S
Monitor Type : N184H6-L02 - 19 inches
Network Card : Realtek Semiconductor RTL8168/8111 PCIe Gigabit Ethernet Adapter Network Card : Broadcom BCM43227 802.11b/g/n
Bluetooth: Broadcom
Fingerprint: EGISTEC
USB 3.0: Renesas
Webcam: Integrated
Speaker: 5.1 Dolby integrated

 

The BIOS of my Laptop is from InsydeH2O and there are only few parametres that can be changed..

It just have:
- "Information (sistem and Bios Information not editable)",
- "Main" (that haves option Quiet Menu, Network Menu, F12 Boot Menu, D2D Recovery and SATA Mode)
- "Security" (boot passwords, etc)
- "Boot" ( all devices that can be ordered to boot first (HDD0, HDD1, ATAPI CDROM, USB FDD, USB HDD, NETWORK BOOT, USB CDROM)
- "Exit" (save, default values, etc)
 

Edited by papaformigas

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
13 minutes ago, Chip3211 said:

Have your Laptop uefi?

why not u read it what i wrote...yes UEFi 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 13/06/2016 at 5:05 AM, Chip3211 said:

You don't write anything with uefi ...
It sounds like Clover is installed in efi Mode and not in Legacy mode

Hi can u check finalize installation section there is a section called Clover UEFI.

EFI where is clover installed and its always creates EFI folder ,so make sure u are on legacy or UEFI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.