Jump to content
  • 0
xJPN

Nvidia Geforce GTX 980 DisplayPort issues!

Question

Hello all,

 

Here are my system specs:
Mobo: ASUS Sabertooth Z97 Mark 1
CPU: Intel 4790K
GPU: Nvidia Geforce GTX 980 reference model, on water
RAM: 16GB 1600 MHz
512 GB Samsung 850 Pro SSD (OS X)
256 GB Samsung 850 Pro SSD (Win7 64bit)
Monitor: LG 31MU97

 

I am having problems with my GPU(or at least I think the GPU is the problem). I am using DisplayPort to connect to my LG monitor. It is very important that I use the DisplayPort connection. I need the 4k resolution at 60 Hz at pretty much all times for the work I will be doing. Therefore HDMI wont cut it. The problem I am having, however, I believe lies with the DisplayPort. Just as an example, whenever I boot to BIOS I get a horribly distorted image(see image below). Whereas if I use HDMI, there is no distortion. As you can see from the specs above, my system is a Hackintosh, but up until now I haven't really used the OS X drive much. So much of my explanation pertains to my experience while in Windows 7, although when testing out OS X I had many of the same problems.

 

It was not very easy setting up my GPU when I first got it. After I installed the drivers and essentials for operation, and plugged into the monitor via DisplayPort, the image on the screen was distorted and stuck on a nasty resolution of 640x480. I was able to quickly fix this by creating a custom resolution at 4096x2160 in the Nvidia Control Panel. However, the Nvidia Control Panel actually still recommends the 640x480 resolution for my 4k monitor for some reason, but only when I am plugged in via DisplayPort. When plugged in via HDMI it picks up 4k resolutions with no problem(but only at up to 24 Hz).

I am not sure if there is something I can do to make the card automatically identify the LG monitor as a 4k monitor and not have to rely on software. At present I am not sure if there is anything actually wrong with the card, or if it may even be the monitor. I have no other DisplayPort monitors to test it on at the moment.

 

So I need help figuring out a solution to this. Ive re-flashed the BIOS for the GPU with no result, but other than that I'm not really sure what I should do.

Any help is appreciated.

 

Thanks in advance!

 

Distorted BIOS - DisplayPort->GTX 980

345d6b6.jpg


Not Distorted BIOS - HDMI->GTX 980

14j7o89.jpg


Nvidia Control Panel with HDMI Connection

huhugh.jpg


Nvidia Control Panel with DisplayPort Connection

214bevt.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.