Jump to content
  • 0
IC4

10.12.6 Hackintosh keeps on restarting itself

Question

Hi all,

I recently installed 10.12.3 ==> updated to 10.12.6 after I had 10.8.4 for several years. the Installation was from scratch (had to clean the SSD since trying to upgrade from mount lion messed up)

 

Everything works, I suppose, but I get frequent involuntary restarts on behalf of the machine.

Can anyone advise me what to check, what to look at, which version is more suitable for me to install in case it is necessary?

Thanks a lot for suggestions!

the "report" afterwards holds this list:

 

================================================================

status: 0x10005 
Code: 0x0 
Stackshot reason: Watchdog

Model: iMac14,2, BootROM IM142.0122.B00, 4 processors, Intel Core i7, 3.43 GHz, 16 GB, SMC 2.15f7
Graphics: NVIDIA GeForce GTX 650, NVIDIA GeForce GTX 650, PCIe, 2047 MB
Memory Module: BANK 0/DIMM1, 8 GB, DDR3, 1600 MHz, Kingston, 99U5471-037.A00LF
Memory Module: BANK 1/DIMM1, 8 GB, DDR3, 1600 MHz, Kingston, 99U5471-037.A00LF
Network Service: RTL8192S WLAN Adapter, Ethernet, en1
Serial ATA Device: SanDisk SDSSDHP128G, 128.04 GB
Serial ATA Device: ST2000DM001-1ER164, 2 TB
Serial ATA Device: ATAPI iHAS124 C
USB Device: USB 2.0 Bus
USB Device: Hub
USB Device: USB Optical Mouse
USB Device: USB Keyboard
USB Device: USB 2.0 Bus
USB Device: Hub
USB Device: RTL8192S WLAN Adapter
Thunderbolt Bus:
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
20 hours ago, IC4 said:

Hi all,

I recently installed 10.12.3 ==> updated to 10.12.6 after I had 10.8.4 for several years. the Installation was from scratch (had to clean the SSD since trying to upgrade from mount lion messed up)

 

Everything works, I suppose, but I get frequent involuntary restarts on behalf of the machine.

Can anyone advise me what to check, what to look at, which version is more suitable for me to install in case it is necessary?

Thanks a lot for suggestions!

the "report" afterwards holds this list:
Model: iMac14,2, BootROM IM142.0122.B00, 4 processors, Intel Core i7, 3.43 GHz, 16 GB, SMC 2.15f7
Graphics: NVIDIA GeForce GTX 650, NVIDIA GeForce GTX 650, PCIe, 2047 MB
Memory Module: BANK 0/DIMM1, 8 GB, DDR3, 1600 MHz, Kingston, 99U5471-037.A00LF
Memory Module: BANK 1/DIMM1, 8 GB, DDR3, 1600 MHz, Kingston, 99U5471-037.A00LF
Network Service: RTL8192S WLAN Adapter, Ethernet, en1
Serial ATA Device: SanDisk SDSSDHP128G, 128.04 GB
USB Device: RTL8192S WLAN Adapter
Thunderbolt Bus:
 

Hmm hard to tell which  issue causing reboot .You can check log for it.Most likely cpu panic causes instant reboots.

sometimes its cause of ram or GPU.

so its better you post darwin dumper reports.

As for you system goes it fully supported in osx.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok, got DarwinDumper, when I hit "Run" I got some DirectHW.kext popup (attached) but it went on and produced an htm report.

Not entirely sure what to look for, but I was surprised to see the disk holding macOS was disk1 rather than 0. Anyways..

DarwinDump.htm

Screen Shot 2018-01-20 at 4.34.23 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

HW.kext is for checking HW info and cpu steps.it shouldn't cause any issue.But u have SIP enable in ur system so it wont load.

Check ur clover logs ,bdmesg,dmesg etc

i wanted it for cause it contains all the logs so we dont ask again and again for logs

try disable SIp then rebuild cache and ur GPU is fully supported in osx so nvinjection should be "No"

dmesg has lot of audio and sandbox error for some reason.Tyr repair HDD in disk utility

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

In order to disable SIP (csrutil disable from terminal) I tried to get to Recovery mode from Clover's boot screen, however it got stuck with:

 

 

P_20180123_233254.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 1/24/2018 at 5:36 AM, IC4 said:

In order to disable SIP (csrutil disable from terminal) I tried to get to Recovery mode from Clover's boot screen, however it got stuck with:

You dont need to go in REC mode for it just use clover flags for it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.