Jump to content
  • 0
mig81

ATI 5450 on MACPRO with 10.11.6 problem

Question

Hello, I cannot run my ATI HD5450 on MACPRO 1,1 with 10.11.6

It run ok under 10.7 lion with the 68F91002 kext modify manually on ATI5000controller and the other ATIRADEONX3000.

 

I tried to do the same on 10.11.6 but nothing. I can see only black screen.

Now I have both video card on the MacPro and it works with GT7300 but in system report It says no kext loaded for the other video card....



Here the report:

Last login: Thu Sep 27 13:12:27 on console

michis-Mac-Pro:~ michi$ kextstat | grep AMD

  121    0 0xffffff7f822a7000 0x125000   0x125000   com.apple.kext.AMDSupport (1.3.6) 83090AC0-12F4-3913-875B-34864770E7AD <120 90 12 11 7 5 4 3 1>

michis-Mac-Pro:~ michi$

 

I loaded both them manually but how can I load them at the boot? I think this is the problem....

Here the report:

Last login: Thu Sep 27 20:56:21 on ttys000

michis-Mac-Pro:~ michi$ sudo kextload /System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext

Password:

michis-Mac-Pro:~ michi$ sudo kextload /System/Library/Extensions/AMD5000Controller.kext

michis-Mac-Pro:~ michi$ kextstat | grep AMD

  111    1 0xffffff7f822d4000 0x125000   0x125000   com.apple.kext.AMDSupport (1.4.2) B1E391D3-E002-32E9-ACD4-7465DF9CCF7D <110 84 12 11 7 5 4 3 1>

  128    0 0xffffff7f8247c000 0x45b000   0x45b000   com.apple.AMDRadeonX3000 (1.4.2) 76FC78E2-43C3-35D5-8AA6-B7AFE18EE963 <127 84 12 7 5 4 3 1>

  129    0 0xffffff7f828d7000 0x5f1000   0x5f1000   com.apple.kext.AMD5000Controller (1.4.2) 483B9948-D660-3BD2-A9A6-07168CB09401 <111 84 12 11 5 4 3 1>

michis-Mac-Pro:~ michi$

Now I'm not use clover boot loader, I'm just use the original boot loader to boot 10.5/ 10.7/ 10.11/ win7

 

thanks

Michele

screen.thumb.jpg.c742b42c130fb331420d08b91f893e84.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

clover fails installation. 

report error. but why 10.11 cannot run every kext as 10.7?? 

 

Sep 30 09:54:29 michis-Mac-Pro Installer[518]: Package Authoring Warning: Package will fail to install with System Integrity Protection feature enabled.
Sep 30 09:54:29 michis-Mac-Pro Installer[518]: Package Authoring Error: Package contains system content, and installation is expected to fail: Error Domain=IFInstallErrorDomain Code=-5000 "This package is incompatible with this version of OS X and may fail to install." UserInfo={NSLocalizedRecoveryOptions=(
        "Cancel Installation",
        "Install Anyway"
    ), NSLocalizedRecoverySuggestion=Installing this package may damage your system, and the installation may fail. To stop the program and the installation, click “Cancel Installation”., IFSystemPathsKey=(
        "usr/standalone/i386/boot1h",
        "usr/standalone/i386/boot0ss",
        "usr/standalone/i386/boot1x",
        "usr/standalone/i386/x64/boot7",
        "usr/standalone/i386/ia32/boot3",
        "usr/standalone/i386/boot1f32alt",
        "usr/standalone/i386/boot1h2",
        "usr/standalone/i386/boot1xalt",
        "usr/standalone/i386/Description.txt",
        "usr/standalone/i386/x64/boot6",
        "usr/standalone/i386/boot0af",
        "usr/standalone/i386/boot1f32",
        "usr/standalone/i386/Installation.txt"
    ), NSLocalizedDescription=This package is incompatible with this version of OS X and may fail to install.}
Sep 30 09:54:43 michis-Mac-Pro installd[420]: PackageKit: ----- Begin install -----
Sep 30 09:54:48 michis-Mac-Pro shove[570]: [source=file] failed _RelinkFile(/var/folders/zz/zyxvpxvq6csfxvn_n0000000000000/C/PKInstallSandboxManager/443676FB-6C0A-4510-9023-43ADB7E04261.activeSandbox/Root/usr/standalone/i386/boot0af, /usr/standalone/i386/boot0af): No such file or directory
Sep 30 09:54:48 michis-Mac-Pro shove[570]: srcPath = /var/folders/zz/zyxvpxvq6csfxvn_n0000000000000/C/PKInstallSandboxManager/443676FB-6C0A-4510-9023-43ADB7E04261.activeSandbox/Root/usr/standalone/i386/boot0af NSFileOwnerAccountID=0 NSFileHFSTypeCode=0 NSFileSystemFileNumber=440038 NSFileExtensionHidden=0 NSFileSystemNumber=16777237 NSFileSize=512 NSFileGroupOwnerAccountID=0 NSFileOwnerAccountName=root NSFileCreationDate=2015-01-11 17:48:45 +0000 NSFilePosixPermissions=420 NSFileHFSCreatorCode=0 NSFileType=NSFileTypeRegular NSFileGroupOwnerAccountName=wheel NSFileReferenceCount=1 NSFileModificationDate=2015-01-11 17:48:45 +0000
Sep 30 09:54:48 michis-Mac-Pro shove[570]: dstPath = /usr/standalone/i386/boot0af does not exist
Sep 30 09:54:48 michis-Mac-Pro shove[570]: dstParentPath = /usr/standalone/i386 NSFileOwnerAccountID=0 NSFileSystemFileNumber=422485 NSFileExtensionHidden=0 NSFileSystemNumber=16777237 NSFileSize=170 NSFileGroupOwnerAccountID=0 NSFileOwnerAccountName=root NSFileCreationDate=2015-09-17 07:02:34 +0000 NSFilePosixPermissions=493 NSFileType=NSFileTypeDirectory NSFileGroupOwnerAccountName=wheel NSFileReferenceCount=5 NSFileModificationDate=2018-09-29 16:08:37 +0000
Sep 30 09:54:49 michis-Mac-Pro installd[420]: PackageKit: Install Failed: Error Domain=PKInstallErrorDomain Code=120 "An unexpected error occurred while moving files to the final destination." UserInfo={NSUnderlyingError=0x7fa5d2e4cf80 {Error Domain=NSPOSIXErrorDomain Code=2 "No such file or directory"}, NSLocalizedDescription=An unexpected error occurred while moving files to the final destination., arguments=(
        "-f",
        "-s",
        "/var/folders/zz/zyxvpxvq6csfxvn_n0000000000000/C/PKInstallSandboxManager/443676FB-6C0A-4510-9023-43ADB7E04261.activeSandbox/Root",
        "/"
    )} {
        NSLocalizedDescription = "An unexpected error occurred while moving files to the final destination.";
        NSUnderlyingError = "Error Domain=NSPOSIXErrorDomain Code=2 \"No such file or directory\"";
        arguments =     (
            "-f",
            "-s",
            "/var/folders/zz/zyxvpxvq6csfxvn_n0000000000000/C/PKInstallSandboxManager/443676FB-6C0A-4510-9023-43ADB7E04261.activeSandbox/Root",
            "/"
        );
    }
Sep 30 09:54:50 michis-Mac-Pro Installer[518]: Install failed: The Installer encountered an error that caused the installation to fail. Contact the software manufacturer for assistance.
Sep 30 09:54:50 michis-Mac-Pro Installer[518]: Displaying 'Install Failed' UI.
Sep 30 09:54:50 michis-Mac-Pro Installer[518]: 'Install Failed' UI displayed message:'The Installer encountered an error that caused the installation to fail. Contact the software manufacturer for assistance.'.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
6 hours ago, mig81 said:

clover fails installation.

Sep 30 09:54:29 michis-Mac-Pro Installer[518]: Package Authoring Warning: Package will fail to install with System Integrity Protection feature enabled.

 

Looks like SIP= System integrity protection is enable on the system.Need to disable it to install or use unsigned kexts.

So open terminal and check

#To check status 
csrutil status 

#To disable SIP 
csrutil disable

If cant be disable using above method then Rnn Osx in recovery mode,

  1. Restart System
  2. Hold down Command-R to reboot into Recovery Mode.
  3. Click Utilities.
  4. Select Terminal.
  5. Type csrutil disable.
  6. Press Enter
  7. Click Restart.

Check SIP disable or not in terminal.I think this will fix your issue if not use @kyndder posted kexts

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

thanks Dmos. I tried to do that you said but I cannot run in recovery mode, maybe because I installed 10.11 with recovery method because I'm running 10.11 on unsupported MACPRO. Anyway I tried again and again to install kext and now I may understand the problem because my 5450 worked for a while!!! then I reboot and it doesn't worked gain.

 

Maybe I have a permission problem. here the report:

 

Last login: Sun Sep 30 17:05:58 on console

michis-Mac-Pro:~ michi$ sudo /usr/libexec/repair_packages --verify --standard-pkgs /

Password:

    Permissions differ on "Library/Java", should be drwxr-xr-x , they are drwxrwxr-x .

    User differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext", should be 0, user is 501.

    Group differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext", should be 0, group is 20.

    User differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext/Contents", should be 0, user is 501.

    Group differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext/Contents", should be 0, group is 20.

    User differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext/Contents/Info.plist", should be 0, user is 501.

    Group differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext/Contents/Info.plist", should be 0, group is 20.

    User differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext/Contents/MacOS", should be 0, user is 501.

    Group differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext/Contents/MacOS", should be 0, group is 20.

    User differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext/Contents/MacOS/AMDRadeonX3000", should be 0, user is 501.

    Group differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext/Contents/MacOS/AMDRadeonX3000", should be 0, group is 20.

    User differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext/Contents/PkgInfo", should be 0, user is 501.

    Group differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext/Contents/PkgInfo", should be 0, group is 20.

    User differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext/Contents/_CodeSignature", should be 0, user is 501.

    Group differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext/Contents/_CodeSignature", should be 0, group is 20.

    User differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext/Contents/_CodeSignature/CodeResources", should be 0, user is 501.

    Group differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext/Contents/_CodeSignature/CodeResources", should be 0, group is 20.

    User differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext/Contents/version.plist", should be 0, user is 501.

    Group differs on "System/Library/Extensions/AMDRadeonX3000.kext/Contents/version.plist", should be 0, group is 20.

    User differs on "private/var/db/displaypolicyd", should be 0, user is 244.

    Group differs on "private/var/db/displaypolicyd", should be 0, group is 244.

    User differs on "usr/standalone/i386/boot.efi", should be 0, user is 501.

    Group differs on "usr/standalone/i386/boot.efi", should be 0, group is 20.

michis-Mac-Pro:~ michi$ 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello!

 

I think your greatest issue is, do you reverted back any activation methods before you try a new one?

 

This is the cause of the most issues...

 

For example, using Lilu+WhateverGreen. kext you should have your GPU working without any modification at kexts or configuration files but, for this to work, you must have Vanilla kext...

 

Do you have it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.